Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ποιοι καλλιτέχνες θα αντικατασταθούν πρώτοι από την τεχνητή νοημοσύνη;



Σαρώνει σήμερα τη δημιουργική βιομηχανία η τεχνητή νοημοσύνη, αιχμαλωτίζοντας την προσοχή καλλιτεχνών και ντιζάινερ. Οι πρόσφατες πλατφόρμες AI, όπως η DALL·E και η Midjourney, πλησιάζουν περισσότερο παρά ποτέ στο να αντικαταστήσουν τη σχεδιαστική διαδικασία απλώς με το να τη βοηθούν.

Ο καλλιτέχνης και ντιζάινερ Sebastian Erraruriz παρακολουθεί εδώ και χρόνια τις δυνατότητες της AI στον δημιουργικό τομέα, και σε βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram δίνει τις προβλέψεις του για το ποιοι θα είναι οι πρώτοι καλλιτέχνες που θα «αντικαταστήσει» η τεχνητή νοημοσύνη: Οι εικονογράφοι.

Κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου, ο Erraruriz αναφέρει: «Ποιοι καλλιτέχνες θα είναι οι πρώτοι που θα αντικατασταθούν από την AI; Δυστυχώς, αν είσαι εικονογράφος θα είσαι εσύ. Η περιγραφή της δουλειάς του εικονογράφου είναι η ικανότητα να δημιουργήσει μία εικόνα βασισμένη σε ένα θέμα που έχει ζητηθεί. Αυτό ακριβώς κάνουμε με την DALL·E. Πληκτρολογείς μία περιγραφή αυτού που ζητάς και δημιουργεί μία εικόνα. Απαιτούνται περίπου πέντε ώρες για να δημιουργήσεις μία αξιοπρεπή εικονογράφηση για να δημοσιευθεί, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής χρειάζεται πέντε δευτερόλεπτα».

«Πρέπει να υιοθετήσετε τα εργαλεία AI όσο γρηγορότερα είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Θα συνεχίσετε να συνδυάζετε κάποιες από τις προϋπάρχουσες δεξιότητες ή εικόνες με αυτό που δημιουργεί η AI», συμβουλεύει τους εικονογράφους.