Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Microsoft: Νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για το Bing



Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η Microsoft ανακοίνωσε νέες ενημερώσεις με τεχνητή νοημοσύνη για τη μηχανή αναζήτησης Bing και το πρόγραμμα περιήγησης Edge, όπως μεταδίδει το CNBC.

Το Bing, συγκεκριμένα, θα λάβει μια μεγάλη ενημέρωση που σας επιτρέπει να συνομιλήσετε μαζί του για να λάβετε πιο λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήματα αναζήτησης. Μπορείτε να ζητήσετε από το Bing να προγραμματίσει ένα ταξίδι, για παράδειγμα, και στη συνέχεια να το ρωτήσετε πόσο θα κοστίσει αυτό το ταξίδι. Μια έκδοση προεπισκόπησης του νέου Bing θα κυκλοφορήσει την Τρίτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Sam Altman ανέβηκε στιγμιαία στη σκηνή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για να επιβεβαιώσει ότι η Microsoft χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPT της για να τροφοδοτήσει μέρος του νέου λογισμικού της, το οποίο φαίνεται να είναι παρόμοιο με το ChatGPT AI της OpenAI.

Ακολουθούν τα όσα ανακοίνωσε η Microsoft:

Η Microsoft δήλωσε ότι η νέα μηχανή αναζήτησης Bing και το πρόγραμμα περιήγησης Edge με τεχνητή νοημοσύνη θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη για υπολογιστές γραφείου σε μια περιορισμένη προεπισκόπηση. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν έναν περιορισμένο αριθμό ερωτημάτων για αναζήτηση κατά την αρχική περίοδο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα υπάρχει λίστα αναμονής για την πλήρη έκδοση και δήλωσε ότι θα είναι διαθέσιμη σε εκατομμύρια ανθρώπους τις επόμενες εβδομάδες. Η Microsoft σχεδιάζει επίσης μια έκδοση του Bing για κινητά τηλέφωνα.

Αργότερα, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ερωτήσεων και απαντήσεων με δημοσιογράφους, η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να φέρει τελικά τις λειτουργίες συνομιλίας με τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα προγράμματα περιήγησης, αν και θα ξεκινήσει πρώτα με το Microsoft Edge. Το Edge θα διαθέτει επίσης ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν θα προσφέρονται στα ανταγωνιστικά προγράμματα περιήγησης.