Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ήρθε για να μείνει το ηλεκτρονικό παπούτσι



Για πρώτη φορά, η εταιρεία Nike έφερε στην δημοσιότητα τα πρώτα αθλητικά παπούτσια, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν μόνα, ελεγχόμενα με εντολή που παίρνουν από ένα κινητό τηλέφωνο ή με το πάτημα ενός κουμπιού πάνω στο παπούτσι.

Η ονομασία του συγκεκριμένου αθλητικού παπουτσιού «Nike Adapt ΒΒ», που μετατρέπει το λύσιμο και το δέσιμο των παπουτσιών σε μία πανεύκολη διαδικασία, θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο στην Αμερική στη τιμή των 350 δολαρίων. Θα χρειάζεται βέβαια φόρτιση με έναν συγκεκριμένο φορτιστή που θα παρέχεται συμπληρωματικά από την εταιρεία.
Ο Έρικ Αβάρ, διευθυντής της εταιρείας δήλωσε σχετικά με τη καινοτομία αυτή, «στη διάρκεια ενός παιγνιδιού μπάσκετ το πόδι του αθλητή αλλάζει και η ικανότητα να αλλάζει εξίσου γρήγορα η προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι, χαλαρώνοντας ώστε να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και μετά σφίγγοντας πάλι για καλύτερη απόδοση, είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει την όλη εμπειρία ενός αθλητή».

Οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν την αυτόματη προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι τους, μέσω μιας κινητής εφαρμογής (app), που αποθηκεύει εκ των προτέρων τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη και μετά τις ενεργοποιεί στο παπούτσι στον κατάλληλο χρόνο. Οι αισθητήρες του «έξυπνου» παπουτσιού αντιλαμβάνονται την ένταση που βάζει το πόδι σε διαφορετικές φάσεις (π.χ. αν υπάρχει 'τάιμ-άουτ' ή αντίθετα γρήγορο παιγνίδι μέσα στο γήπεδο) και ανάλογα χαλαρώνουν ή σφίγγουν το παπούτσι.

Δείτε το και θαυμάστε το