Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

«iPhone finger»: Το βαθούλωμα στο μικρό δάχτυλο του χεριού που έχει προκαλέσει ανησυχία στους χρήστεςΤο τελευταίο διάστημα γίνεται «χαμός» στο διαδίκτυο, με το… βαθούλωμα στο μικρό δάχτυλο του χεριού αρκετών χρηστών, που έγινε γνωστό ως… «iPhone finger».

 

Η θεωρία αυτή κέρδισε έδαφος κυρίως στο ευρέως ακολουθούμενο αμερικανικό podcast «The TJ Show», όπου οι οικοδεσπότες υποστήριξαν ότι το μικρό δάχτυλο που χρησιμοποιείται για να στηρίξει τα τηλέφωνά τους παρουσιάζει μια ευδιάκριτη εσοχή – ένα χαρακτηριστικό που απουσιάζει από το αντίστοιχο δάχτυλο του άλλου χεριού τους.

 

 

Προφανώς, ένα αίσθημα ανησυχίας έχει διαδοθεί μεταξύ των χρηστών smartphone, καθώς διασκεδάζουν με την ιδέα ότι η συνήθης αλληλεπίδραση με τις κινητές συσκευές τους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα διακριτό σημάδι ή ένα μικρό βαθούλωμα στο μικρό τους δάχτυλο, εξ ου και το προσωνύμιο «δάχτυλο iPhone».

Τι λένε οι ειδικοί

«Οι περισσότερες από αυτές τις εικόνες (των βαθουλωμάτων) δεν αναδεικνύουν κάποιο πρόβλημα. Δείχνουν την τυπική ανατομία του μικρού δακτύλου, η οποία μπορεί να διαφέρει ευρέως», δήλωσε ο Δρ Πίτερ Έβανς, ορθοπεδικός χειρουργός της Κλινικής του Κλίβελαντ, σε συνέντευξή του στη New York Post.

Πάντως, είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει επίσημη διάγνωση για το «δάχτυλο του iPhone».

«Είναι επίσης πιθανό οι άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν iPhone finger να έχουν κάποια υποκείμενη πάθηση. Η συνεχής χρήση κινητού τηλεφώνου όντως μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα στις αρθρώσεις.

Αν και ορισμένοι ισχυρισμοί για κάποιο πιθανό τραυματισμό μπορεί να είναι υπερβολικοί, άλλοι είναι πραγματικοί και συνεπάγονται σοβαρές, μακροπρόθεσμες βλάβες», πρόσθεσε ο Έβανς.