Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Instagram: «Κλείδωσε» οι λογαριασμοί όσων είναι κάτω των 16 ετών να είναι ιδιωτικοί



Οι λογαριασμοί που έχουν οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών στο Instagram, από εδώ και στο εξής θα είναι ιδιωτικοί.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι ανήλικοι που συνδέονται για πρώτη φορά στην πλατφόρμα θα προεπιλεγούν αυτόματα έναν «ιδιωτικό» λογαριασμό, καθώς η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία μιας πιο «ασφαλούς και ιδιωτικής» πλατφόρμας.

Η εν λόγω ρύθμιση ήρθε μετά από ελέγχους που «έδειξαν» μόνο ένας στους πέντε επέλεξε να μετατρέψει το προφίλ του σε δημόσιο, όταν η ρύθμιση ιδιωτικού λογαριασμού ήταν η προεπιλεγμένη, ανέφερε η εταιρεία. Μάλιστα, στους υφιστάμενους λογαριασμούς θα αποστέλλεται μία ειδοποίηση με τα «οφέλη» της μετάβαση σε ιδιωτικό.

Μία ακόμη αλλαγή είναι ο αποκλεισμός της δυνατότητας αποστολής μηνυμάτων ή ακολούθησης σε λογαριασμούς παιδιών από προφίλ που εμφανίζουν «ύποπτη συμπεριφορά».

Το Instagram υποστηρίζει ότι οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις του αφορούσαν στη «Σωστή ισορροπία της ασφάλειας». 

«Παλιά, ζητούσαμε από τους νέους να επιλέξουν από μόνοι τους ανάμεσα σε δημόσιο λογαριασμό ή ιδιωτικό όταν εγγραφούν στο Instagram» δήλωσε η εταιρεία.

«Μια ακόμα αλλαγή της εταιρείας ήταν ότι για να αποτρέψουμε τους λογαριασμούς που εμφανίζουν «ύποπτη συμπεριφορά», έχουμε αποκλείσει την δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα ή να ακολουθούν παιδικούς λογαριασμούς».