Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 -

Η Ρωσία θέλει να παράγει περισσότερα από 32.000 drones ετησίως ως το 2030Η Ρωσία σκοπεύει να παράγει περισσότερα από 32.000 drones ετησίως ως το 2030 και οι εγχώριοι παραγωγοί να αποτελούν το 70% της αγοράς, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αντρέι Μπελούσοφ.

«Η ετήσια παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) – με εξαίρεση τα εκπαιδευτικά UAV—σχεδιάζεται να φτάσει τις 32.500 μονάδες», δήλωσε ο Μπελούσοφ στο TASS. Ο αριθμός αυτός είναι «σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος από την τρέχουσα παραγωγή», πρόσθεσε.

«Την ίδια ώρα υπάρχουν σχέδια τα ρωσικά UAV να αποτελούν το 70% της αγοράς», σημείωσε, σύμφωνα με το Reuters και το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο χρησιμοποιούν ευρέως drones στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ και οι δύο πλευρές αυξάνουν τη στρατιωτική τους παραγωγή καθώς η σύρραξη παρατείνεται. Η Μόσχα χρησιμοποιεί εξάλλου συχνά ιρανικής κατασκευής drones Shahed.

Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει το σχέδιο αυτό παραγωγής UAV με 696 δισεκ. ρούβλια (περίπου 7 δισεκ. ευρώ) ως το 2030, επεσήμανε ο Μπελούσοφ, εξηγώντας ότι θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στον μήνα.