Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

To Google Maps θα δείχνει που έχει συνωστισμό..



Στην υπηρεσία της πρόληψης για τον COVID-19  μπαίνει η Google. Μέσω των Google Maps θα παρέχει τη δυνατότητα να δείχνει στους χρήστες που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ατόμων, ούτως ώστε να αποφεύγουν τις επικίνδυνες συναθροίσεις.

Με την τελευταία έκδοση των Google Maps σε Android και iOS, οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με το εάν τα ταξίδια τους θα επηρεαστούν και πως, που σημαίνει ότι η λειτουργία θα ενημερώνει για το πού υπάρχει η απαίτηση χρήσης μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, ή εάν υπάρχουν σημεία ελέγχου, ή περιορισμοί κατά τη διαδρομή της οδήγησης. Επίσης, θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν πόσος συνωστισμός μπορεί να υπάρχει σε έναν σταθμό τρένου.

google_maps_coronavirus_phoot

 
 

Οι ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις θα εφαρμοστούν στην Αργεντινή, τη Γαλλία, την Ινδία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Οι νέες λειτουργίες θα περιλαμβάνουν επίσης πληροφορίες σχετικά με σημεία ελέγχου Covid-19 και περιορισμούς διέλευσης εθνικών συνόρων, αρχικά για τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Στο blog της εταιρείας ο Ραμές Ναγκαριάν είπε ότι: «Λόγω του COVID-19, πρέπει να γνωρίζουμε τον πληθυσμό που μπορεί να υπάρχει σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό μια συγκεκριμένη στιγμή, ή αν τα λεωφορεία λειτουργούν με περιορισμένα δρομολόγια».

 
google_maps_coronavirus_verge