Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 -

Ειδοποίηση στο Facebook θα λάβουν όσοι έπεσαν θύμα του σκανδάλου της Cambridge AnalyticaΤο Facebook θα αρχίσει να στέλνει από σήμερα Δευτέρα ειδοποιήσεις στα προφίλ των χρηστών του προκειμένου να μάθουν εάν επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο με τη εταιρεία Cambridge Analytica που κατηγορείται ότι υπέκλεψε στοιχεία εκατομμυρίων ατόμων που χρησιμοποιούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στην κορυφή του news feed κάθε χρήστη θα αναρτηθεί ένας σύνδεσμος, που θα του επιτρέπει να δει ποιες εφαρμογές είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό του στο Facebook, αλλά και τι πληροφορίες είναι προσβάσιμες σε αυτές τις εφαρμογές.

Μέσω του συνδέσμου αυτού οι χρήστες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαγράψουν εφαρμογές, εμποδίζοντάς τις από το να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, το Facebook προχώρησε στην ανακοίνωση ότι η εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica ενδέχεται να είχε αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ.