Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Αυστραλός κατασκευάζει μια Formula 1 για το δρόμο



Εδώ και μια διετία ένας φιλόδοξος Αυστραλός μηχανικός δουλεύει πάνω σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ με στόχο να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο της Formula 1 με κινητήρα Ferrari που θα πληροί τις προδιαγραφές ασφάλειας ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους.

 

Για να κάνει πραγματικότητα το όραμά του ο Ζακ Μιχαϊλοβιτς συνεργάζεται με τον κατασκευαστή μοτοσικλετών Σκότι Κοξ και ευελπιστεί πως μέχρι τα τέλη του 2018 θα έχει ολοκληρώσει το έργο του.

Η Formula που ετοιμάζει ονομάζεται Zacaria και αποτελεί το δεύτερο μεγάλο στοίχημά του μετά το batmobile που οδηγούσε ο Batman στο φιλμ του Τιμ Μπάρτον του 1989.

«Σκέφτηκα λοιπόν ότι το επόμενο ακραίο πράγμα που θα μπορούσα να κατασκευάσω για το δρόμο είναι ένα μονοθέσιο της Formula 1. Κανείς δεν το έχει κάνει», δήλωσε σχετικά στο «Which Car».

«Αν θες να οδηγήσεις μια πραγματική F1 χρειάζεσαι και μια ομάδα ανθρώπων μαζί σου, οπότε σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω έναν σύγχρονο V8 ή V12 από Ferrari, υπάρχουν πιθανότατα κάποιοι που θέλουν κάτι διαφορετικό, κάτι που κανείς άλλος δεν έχει», προσθέτει.

Το όραμά του έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Το μονοθέσιο χτίζεται γύρω από έναν κινητήρα Ferrari V12 των 6,3 λίτρων που κινούσε μια F12 Berlinetta και συνδυάζεται με ένα κιβώτιο έξι σχέσεων της Albins, της εταιρείας που εφοδιάζει με κιβώτια τα αγωνιστικά που παίρνουν μέρος στο Πρωτάθλημα Supercars της Αυστραλίας. Για την κατασκευή του αμαξώματος έχει χρησιμοποιηθεί αλουμίνιο, αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δημιουργός «αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσουμε εξαρτήματα από ανθρακονήματα μπορούμε να το κάνουμε».

Ήδη όπως αναφέρει ο κατασκευαστής υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ενδιαφερθεί για το Zacaria. Σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή κάποια περιορισμένα αντίτυπα τα οποία θα διαθέσει σε τιμή που θα ξεπερνά τα 720.000 δολάρια ΗΠΑ.