Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Αυστραλία: Drones «κλέβουν» τη δουλειά διανομέων - Παραδίδουν καφέδες και φαγητά



Αρκετοί είναι οι διανομείς φαγητού στην Αυστραλία που έχουν χάσει τη δουλειά τους το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της παράδοσης πακέτων μέσω drones.

Μόνο την περασμένη χρονιά στο Λόγκαν, η εταιρεία της Alphabet, Wing, παρέδωσε κατ' οίκον ή σε χώρους εργασίας πάνω από 10.000 καφέδες, 1.700 σνακ και 1.200 κοτόπουλο. Η εταιρεία έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και σε ΗΠΑ και Φινλανδία. 

Η Wing ξεκίνησε να λειτουργεί το 2019 στην Αυστραλία, μετά από πέντε χρόνια δοκιμών που είχαν ξεκινήσει το 2014. Πλέον οι χρήστες της εφαρμογής για κινητά μπορούν να παραγγέλνουν πακέτα φαγητού τα οποία παραλαμβάνουν άμεσα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά περίπου 100.000 παραδόσεις με drone και η Wing ελπίζει πως μια μέρα θα είναι σε θέση να παραδίδει πακέτα σε όλον τον κόσμο. Οι εταιρείες UPS, Uber και Amazon επίσης εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση και αρκετοί εκφράζουν φόβους πως μεσομακροπρόθεσμα η δουλειά των διανομέων θα απειληθεί. 

Η εταιρεία συνεργάζεται με 30 επιχειρήσεις διεθνώς, μεταξύ των οποίων καφετέριες και καταστήματα διάσημων brands όπως το Walgreens. Τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με την εταιρεία. Το 2020, η Wing συνεργάστηκε με σχολείο της Virginia παραδίδοντας βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης εν μέσω πανδημίας. 

Το 2019, η Wing έγινε η πρώτη εταιρεία διανομής με drone που έλαβε την απαιτούμενη άδεια από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ, η οποία επέτρεψε στην επιχείρηση να παραδίδει πακέτα.