Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

τροφιμων



Νέος νόμος κατά της σπατάλης τροφής - Αλλαγές στα σούπερ μάρκετ

Νόμο κατά της σπατάλης τροφής έχει έτοιμο και πρόκειται να υποβάλλει προς ψήφιση στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο νόμος αυτός θα «εμπνέεται από τις αντίστοιχες διατάξεις του γαλλικού νόμου».



Συρία: Μανιτάρια αντί κρέατος για την αντιμετώπιση της έλλειψης τροφίμων

Με τον εμφύλιο να μαίνεται επί χρόνια στη Συρία και τις ελλείψεις σε τρόφιμα να γίνονται ολοένα χειρότερες, οι κάτοικοι πυκνοκατοικημένων πόλεων που ελέγχονται από αντάρτες, όπως η Δούμα, στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα μανιτάρια ως υποκατάστατο του κρέατος. 



ΕΕ: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια των τροφίμων

Αυστηροποίησε την εποπτεία του κλάδου των τροφίμων στην Ευρώπη η ΕΕ, με την έγκριση, από την Ευρωβουλή, της νομοθεσίας για την αποφυγή μιας επανάληψης του σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Euractiv.



«Καμπανάκι» για τις τιμές των τροφίμων το 2017

Οι διεθνείς τιμές των τροφίμων ανήλθαν σε υψηλό σχεδόν δύο ετών τον Ιανουάριο και αναμένεται να είναι υψηλότερες και περισσότερο ευμετάβλητες το 2017, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).



Κίνα: Μισό εκατομμύριο παραβιάσεις των κανονισμών για την ασφάλεια τροφίμων!

Η πώληση ρυζιού μολυσμένου με βαρέα μέταλλα, η χρήση ανακυκλωμένου λαδιού ακατάλληλου προς βρώση σε εστιατόρια, αλλά και η πώληση βρεφικής φόρμουλας επιμολυσμένης με θανατηφόρες δόσεις μελαμίνης το 2008 ήταν μερικές από τις υποθέσεις που συντάραξαν την Κίνα τα τελευταία χρόνια.



Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έκλεβαν από καταστήματα τροφίμων στο Κιλκίς!

Τα εμπορεύματα στα καταστήματα τροφίμων που χτυπούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς δεν ενδιέφεραν τους δυο διαρρήκτες, οι οποίοι έκλεβαν… ξύλινες παλέτες και μεταλλικά δοχεία που τα πωλούσαν για καυσόξυλα ή σε μάντρες ανακύκλωσης!