Σπανακόπιτα με Σφολιάτα και Φέτα
Υλικά για ένα μέτριο ταψί:
-
2 φύλλα σφολιάτας (αποψυγμένα αν είναι κατεψυγμένα)
2 φύλλα σφολιάτας (αποψυγμένα αν είναι κατεψυγμένα)
800- 850 γρ. σφολιάτα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
3 κ. σ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
5 γρ. βανίλια σε σκόνη
Κόψτε τη σφολιάτα σε μακριές ροδέλες και μετά σε τετράγωνα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σε αυτή την εκδοχή, το τραγανό φύλλο σφολιάτας δίνει μια πιο αφράτη και χορταστική υφή, ενώ η φέτα στη γέμιση δίνει αλμυρή νοστιμιά που ισορροπεί τέλεια με τα αρωματικά και το σπανάκι.
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας (αποψυγμένα αν είναι κατεψυγμένα)
Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε το μιλφέιγ της «τεμπέλας». Ένα εύκολο και άκρως απολαυστικό επιδόρπιο.
Υλικά
800- 850 γρ. σφολιάτα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
3 κ. σ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
5 γρ. βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
10 φύλλα σφολιάτας
1 1/2 φλ. τσαγιού ζαμπόν σε κύβους
2 φλ. τσαγιού γκούντα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί σε κύβους
1 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
Υλικά
800- 850 γρ. σφολιάτα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
3 κ. σ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
5 γρ. βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση