Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026 -

social media



Δίκη - σταθμός για τα social media: Σκληρές ερωτήσεις στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τον εθισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Κατά τη διάρκεια μιας δίκης-ορόσημο για τον εθισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που διεξήχθη την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με το αν εμφανίζεται «ρομποτικός», αλλά και για το αν οι πλατφόρμες της εταιρείας του έχουν σχεδιαστεί, ώστε να είναι σκόπιμα εθιστικές.



Κυριάκος Μητσοτάκης από Ινδία: «Η Ελλάδα σύντομα θα ανακοινώσει την απαγόρευση της πρόσβασης ανηλίκων και εφήβων στα social media»

Η απαγόρευση της χρήσης των social media από ανηλίκους και εφήβους , αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο AI impact Summit στην Ινδία. 



Σάλος στα social media από Φωτογραφίες που δείχνουν τον Τζέφρι Επστάιν ζωντανό στο Ισραήλ. Φωτογραφίες

Mία φωτογραφία που υποτίθεται πως δείχνει τον Τζέφρι Επστάιν, ζωντανό, προκάλεσε νέες θεωρίες συνομωσίας στα social media.



«Είναι ένας τύραννος»: Ο Έλον Μάσκ τα βάζει με τον Ισπανό πρωθυπουργό για την απαγόρευση των social media σε ανηλίκους

Η Ισπανία βάζει «απαγορευτικό» στην πρόσβαση παιδιών κάτω των 16 ετών στα social media  με τον Ίλον Μασκ να αποκαλεί τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ «τύραννο» γι΄αυτή την απόφαση.



Reuters: Η Ελλάδα είναι κοντά στη απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

Πολύ κοντά στην απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 15 ετών είναι η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτερη κυβερνητική πηγή, η Ελλάδα είναι «πολύ κοντά» στο να ανακοινώσει την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) για παιδιά κάτω των 15 ετών.



Ισπανία: Η κυβέρνηση απαγορεύει τα social media στους κάτω των 16 ετών

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής των Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε πώς η χώρα του απαγορεύει τη χρήση των social media για τους κάτω των 16 ετών.