Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

ομολογα



Ομόλογα: Νέα έξοδος στις αγορές με δεκαετές

Το ελληνικό δημόσιο έδωσε εντολή στις BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan, για νέο δανεισμό ύψους ως 1,5 δισ. ευρώ. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προσανατολίζεται να ανοίξει άμεσα την προηγούμενη έκδοση ομολόγου 10ετούς διάρκειας που ολοκλήρωσε στις 5 Μαρτίου, συγκεντρώνοντας 2,5 δισ. ευρώ.



Κομισιόν: Η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κέρδη από τα ομόλογα για επενδύσεις

Εφικτή είναι σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης η χρήση των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) για επενδύσεις είναι συμβατή με το πρόγραμμα.



Ο Ντράγκι καθησυχάζει για τα ελληνικά ομόλογα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι αναφορικά με τα ελληνικά ομόλογα καθώς, όπως είπε, η αύξηση στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων είναι τοπικό φαινόμενο και αφορά την εν λόγω χώρα.



Αναστάτωση στην αγορά ομολόγων στην Ιταλία

Η νέα ιταλική κυβέρνηση πάσχιζε σήμερα να συγκρατήσει τη σφοδρή εσωτερική διαμάχη για τη δημοσιονομική πολιτική, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη ανακοίνωση των στόχων για τον προϋπολογισμό του 2019, προκαλώντας μεγάλες πωλήσεις κρατικών ομολόγων και αναζωπυρώνοντας τους φόβους παραίτησης του υπουργού Οικονομικών.



«Κόκκινη» κάρτα από τις αγορές - «Έσπασε» και το 4,6% το 10ετές ελληνικό ομόλογο

Επιπλοκές που δημιουργούν ασφυκτικό πλαίσιο στην ίδια την οικονομία προκαλεί το μπαράζ των ρευστοποιήσεων που οδηγεί την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου πάνω απ' το 4,6% και το Γενικό Δείκτη του ΧΑ να κινδυνεύει να χάσει και τις 700 μονάδες.



Άνοδος των ομολόγων στον ευρωπαϊκό Νότο λόγω έντασης ΗΠΑ-Κίνας και Ιταλίας

Η κλιμάκωση της εμπορικής έντασης ΗΠΑ- Κίνας ενόψει της επιβολής δασμών 25% από τις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τον ιταλικό κίνδυνο αποσταθεροποιούν τις αγορές ομολόγων, ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού Νότου.