Τρίτη 21 Απριλίου 2026 -

ακίνητα



Η ΑΑΔΕ έχει ήδη αποστείλει ειδοποιήσεις για περαιτέρω ελεγκτικές ενέργειες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης

Μεγάλη φοροδιαφυγή στην αγορά ακινήτων αποκαλύπτουν οι διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ, με περισσότερους από 38.000 φορολογούμενους να βρίσκονται στο μικροσκόπιο.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν αδήλωτα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις αλλά και «κρυφές» αγοραπωλησίες.



Νέο πλαίσιο της ΑΑΔΕ για μεταβιβάσεις ακινήτων. Οι κατασχέσεις και η διευκόλυνση των οφειλετών

Νέες δυνατότητες για την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας αποκτούν από σήμερα φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς τίθεται σε εφαρμογή ένα αναθεωρημένο πλαίσιο που επιτρέπει, υπό όρους, την άρση κατασχέσεων και την ολοκλήρωση μεταβιβάσεων.



Η προθεσμία μέχρι την 29η Μαΐου 2026 πιέζει την Ελλάδα με το μεγαλύτερο κτιριακό αποθέμά της να είναι πολύ πίσω ενεργειακά

Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων δεν είναι απλά μια τυπική υποχρέωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα σημαντικό βήμα για τη μετάβαση της χώρας σε ένα βιώσιμο  μοντέλο ενέργειας.



Λήγει σήμερα η προθεσμία για την εξόφληση της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ 2026

Σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου «εκπνέει» η προθεσμία για την εξόφληση της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ 2026.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την καταβολή του φόρου ακινήτων σε 12 μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία να λήγει τον Φεβρουάριο του 2027.



Το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο για τον εκσυγχρονισμό της αγοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας

Σε πλήρη αναδιάταξη μπαίνει η ακίνητη περιουσία στη χώρα, καθώς ενεργοποιείται το νέο Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει για πρώτη φορά σε ενιαία βάση όλα τα δεδομένα για τα ακίνητα των φορολογουμένων.



Η ΑΑΔΕ θα συγκεντρώνει σε ένα μόνο σημείο, όλα όσα έχουν δηλώσει κατά καιρούς για τα ακίνητά τους οι ιδιοκτήτες

Για δεκαετίες η εικόνα των ακινήτων στη χώρα μας παρέμενε κατακερματισμένη.