Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026 -

φυλακες



Κρατούμενοι πιάστηκαν στα χέρια εν πλω κατά τη μεταφορά τους στις φυλακές της Κω. Τραυματίστηκαν ελαφρά και αστυνομικοί

Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 44 και 27 ετών, οι οποίοι μεταφέρονταν ως κρατούμενοι στις φυλακές της Κω, συνεπλάκησαν μέσα στο πλοίο της γραμμής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μεταξύ τους αλλά και να τραυματίσουν και τους συνοδούς αστυνομικούς.



Δράμα: Κρατούμενος αποπειράθηκε να αποδράσει με αυτοσχέδιο σχοινί από τις φυλακές

Ένας 30χρονος ημεδαπός κρατούμενος των φυλακών Δράμας αποπειράθηκε να αποδράσει με αυτοσχέδιο σχοινί.

Ο 30χρονος είναι έγκλειστος για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών και ληστείας, με ποινή φυλάκισης 20 ετών και 8 μηνών από το 2024.



Ιράν: Σοκαριστικές καταγγελίες για βασανιστήρια στις φυλακές κατά γυναικών που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες που ήρθαν στο «φως» για βασανιστήρια σε βάρος γυναικών στις φυλακές του Ιράν, οι οποίες συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με αναφορές, κρατούμενες βιάζονται ομαδικά από αστυνομικούς, ενώ ορισμένες έχουν υποστεί ακόμη και ακρωτηριασμό της μήτρας τους, ώστε να καλυφθούν τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης.



Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν «συστημική βία» στις ισραηλινές φυλακές κατά την κρατήσή τους

«Συστημική βία» καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι, που κρατήθηκαν σε ισραηλινές φυλακές από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2026, σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Αποκάλυψη: Φυλακισμένοι δολοφονούνται για τα όργανά τους. Παράνομες μεταμοσχεύσεις για πλούσιους και ισχυρούς πελάτες

Όταν ο Τσενγκ Πέιμινγκ σύρθηκε βίαια έξω από το κελί του, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και ακινητοποιήθηκε για να του αφαιρεθούν όργανα χωρίς τη συγκατάθεσή του, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια μέρα θα θεωρούσε τον εαυτό του τυχερό.



Φυλακές Κασσαβέτειας: Φωτιά ξέσπασε σε θάλαμο ανηλίκων. Ύποπτα κρούσματα φυματίωσης

Συναγερμός ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης 20 Ιανουαρίου στις φυλακές Κασσαβέτειας, όταν φωτιά που ξέσπασε σε θάλαμο ανηλίκων και η ανακάλυψη ύποπτων κρουσμάτων φυματίωσης έθεσε σε αυξημένη επιφυλακή προσωπικό, κρατούμενους και υγειονομικές αρχές.