Με αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, χιλιάδες υποψήφιοι από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
σχολές
Λίγο τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι και τι οι γονείς
Με την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 να σηματοδοτεί την ερχόμενη εβδομάδα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ «μπαίνουν στην τελική ευθεία» της προσπάθειάς τους για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, 2026-27, διεκδικώντας μία από τις 68.788 διαθέσιμες θέσεις στα ελληνικά δημόσια ΑΕΙ.
«Πρεμιέρα» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026. Αναλυτικά το πρόγραμμα
Την Παρασκευή 29 Μαΐου θα κάνουν «πρεμιέρα» οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026 με το μάθημα γενικής παιδείας της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
Στη συνέχεια, ακολουθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου η εξέταση στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Μαθηματικών και της Βιολογίας.
Υπουργός Παιδείας: «Διαγράφονται 280.000 αιώνιοι φοιτητές». Τι λέει το νέο θεσμικό πλαίσιο
Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για τη δεύτερη φάση εφαρμογής του νόμου που αφορά τη διαγραφή ανενεργών φοιτητών από τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.
Διαγραφή των αιώνιων φοιτητών: Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Οι γραμματείες έχουν ξεκινήσει την εκκαθάριση
Έως τις 31 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε ότι θα ολοκληρωθεί η διαγραφή των αιώνιων φοιτητών από τα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως δήλωσε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου.
Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «δεν πρόκειται για τιμωρητικό μέτρο, αλλά για μια λογική εξυγίανσης των φοιτητικών καταλόγων, σε εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα».
Τέσσερα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων έλαβαν σήμερα άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026
Υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο.
Στην εισήγησή του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «σήμερα θα μας απασχολήσουν 2+2 άξονες», επισημαίνοντας πως στο επίκεντρο είναι η καθημερινότητα του πολίτη και η ανάπτυξη.





