Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

κυηση



Εφικτός ο έλεγχος του σωματικού βάρους κατά την κύηση

Οι παχύσαρκες ή υπέρβαρες έγκυες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών τόσο για τις ίδιες όσο και για το κυοφορούμενο έμβρυο. Ωστόσο, οι γυναικολόγοι συχνά διστάζουν να συστήσουν απώλεια βάρους στις συγκεκριμένες γυναίκες.



Κύηση: Διάγνωση σοβαρών εμβρυικών προβλημάτων από το 1ο τρίμηνο

Tη δυνατότητα αναγνώρισης σοβαρών προβλημάτων και διάγνωσης συγγενών ανωμαλιών δίνει ο έλεγχος των εμβρύων στις κυήσεις του 1ου τριμήνου, σύμφωνα με ελληνική έρευνα που παρουσιάστηκε στο 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Εμβρυομητικής Ιατρικής που έγινε στην Αθήνα.



Συγκλονίζει η πασίγνωστη τραγουδίστρα: "Έχασα τρία παιδιά που πέθαναν μέσα στην κοιλιά μου"

Η τραγουδίστρια, άνοιξε την καρδιά της στο περιοδικό Λοιπόν και αποκάλυψε πως στο παρελθόν προσπάθησε να γίνει μητέρα, ωστόσο κάποια ιατρικά προβλήματα οδήγησαν σε αποβολές.

«Έκανα προσπάθεια, τρεις φορές και πέθαναν μέσα μου. Έχασα τρία παιδιά που πέθαναν μέσα στην κοιλιά μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.



Λιγότερες πιθανότητες κύησης για τις γυναίκες που επιβίωσαν του καρκίνου

Οι γυναίκες που έχουν επιβίωσει από κάποια μορφή καρκίνου έχουν 38% μικρότερη πιθανότητα να κυοφορήσουν, σύμφωνα βρετανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, στη Γενεύη.



Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου για τα δίδυμα που γεννιούνται την 37η εβδομάδα της κύησης

Η ιδανική εβδομάδα της κύησης για να γεννηθούν δίδυμα χωρίς επιπλοκές, είναι η 37η, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος θανάτου τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.



Η υπέρταση κύησης ίσως ακολουθεί τη γυναίκα και μετέπειτα στη ζωή της

Οι γυναίκες που έχουν εκδηλώσει υπέρταση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα μετέπειτα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Society of Nephrology.