Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026 -

Σι Τζινπίνγκ



Οι Σπάνιες Γαίες της Κίνας στριμώχνουν τον Τραμπ και απειλούν την παγκόσμια βιομηχανία. Βίντεο

Οι περιορισμοί της Κίνας στις εξαγωγές κρίσιμων σπάνιων γαιών και μαγνητών παραμένουν ένα από τα πιο δύσκολα, ανεπίλυτα ζητήματα, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ ετοιμάζονται να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα.



Έλον Μασκ για Σι Τζινπίνγκ: « Είναι μεγάλος ηγέτης. Η Κίνα έχει προχωρήσει εντυπωσιακά»

Ο επικεφαλής της Tesla, δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, εξήρε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο ηγέτη» σε σχόλια που έκανε στη διάρκεια συνέντευξής του στην κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV σήμερα.



Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις. Έμειναν μόνο δύο ενεργά μέλη στην ηγεσία του στρατού

Η Κίνα απέπεμψε τη Δευτέρα από το Κομμουνιστικό Κόμμα και τον στρατό τους στρατηγούς Zhang Youxia και Liu Zhenli, δύο από τα υψηλότερα ιστάμενα στελέχη των κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι δύο αξιωματικοί κατηγορούνται για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, παραβιάσεις της κομματικής πειθαρχίας και δημιουργία εσωτερικών «κλικών».



Ινδία: Ο λόγος που «έντυσαν» το αυτοκίνητο του Σι Τζινπίνγκ με προστατευτικό κάλυμμα. Βίντεο

Μια εικόνα που ήρθε στην δημοσιότητα από την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ινδία προκάλεσε σχόλια, καθώς το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί η κινεζική αντιπροσωπεία εμφανίστηκε καλυμμένο με προστατευτικό κάλυμμα κατά τη διάρκεια της μετακίνησής του.

 



Σύνοδος των BRICS: Στην Ινδία ο Σι Τζινπίνγκ για Μ. Ανατολή, εμπορικές σχέσεις και ενέργεια

Με το βλέμμα στραμμένο στις μεγάλες γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις, οι ηγέτες των χωρών της ομάδας BRICS συγκεντρώνονται στο Νέο Δελχί για μια σύνοδο με ιδιαίτερο διεθνές ενδιαφέρον. Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, αναμένεται να συμμετάσχει στις εργασίες, όπου θα βρεθεί μεταξύ άλλων με τους ηγέτες της Ινδίας, της Ρωσίας και του Ιράν.



Συνάντηση κορυφής στο Κιργιστάν με Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ και Πεζεσκιάν στη Σύνοδο Οργανισμού Συνεργασίας

Στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων βρίσκεται το Μπισκέκ του Κιργιστάν, όπου συγκεντρώνονται κορυφαίοι ηγέτες της Ασίας για τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης.