Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

ταξιμ



Υπό δρακόντεια μέτρα η Πρωτομαγιά στην Κωσταντινούπολη - Ένταση και επεισόδια στην Ταξίμ

Η τουρκική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, παρά τη σχετική απαγόρευση των αρχών, έκανε γνωστό δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.



Ο μακελάρης του "Ρέινα" σχεδίαζε να αιματοκυλήσει την Ταξίμ

Η κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, η Ταξίμ, ήταν ο αρχικός στόχος του  Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, όπως ομολόγησε στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς ο δράστης του μακελειού στο κλαμπ Reina την Πρωτοχρονιά, με τους 39 νεκρούς και τους 69 τραυματίες.



Λαοθάλασσα στην Ταξίμ διαδήλωσαν υπέρ της Δημοκρατίας -Διακομματικό συλλαλητήριο

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ένα διακομματικό συλλαλητήριο για τη Δημοκρατία σε πνεύμα ενότητας, 9 ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά το οποίο σκοτώθηκαν 246 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 2.000.



Ο Ερντογάν επαναφέρει τα σχέδια ανάπλασης του πάρκου Γκεζί της πλατείας Ταξίμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι πρόκειται να επαναφέρει τα σχέδια ανάπλασης του μικρού δημόσιου πάρκου Γκεζί της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, τρία χρόνια μετά από το ξέσπασμα μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, με αφορμή το αμφιλεγόμενο πολεοδομικό σχέδιο ανάπλασης της πλατείας.