Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 -

Ζάκυνθος: Η άγνωστη κι όμως βραβευμένη παραλία με τα καταγάλανα νερά και τους μεγάλους βράχους μέσα στη θάλασσαΠελώριοι βράχοι, πυκνή βλάστηση και καταγάλανα νερά έχει μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ζακύνθου, η οποία έχει βραβευτεί στο παρελθόν.

Η Ζάκυνθος, ένα από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου, έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή για τις παραλίες της που έχουν σήμα- κατατεθέν τα καταγάλανα νερά. Το φημισμένο «Ναυάγιο», η παραλία που οι τουρίστες καταφτάνουν εν πλω για να το δουν από κοντά και να κολυμπήσουν, είναι από τις πιο πολυφωτογραφημένες στον κόσμο.

Μακριά από τις πιο διάσημες παραλίες, όπως το «Ναυάγιο» και οι «Γαλάζιες Σπηλιές», η Ζάκυνθος έχει πολλές παραλίες πραγματικά διαμάντια και άγνωστες στους τουρίστες. Μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού βρίσκεται στην νότια πλευρά της Ζακύνθου παραμένει άθικτη έχοντας πυκνή βλάστηση, μεγάλους βράχους μέσα στη θάλασσα που κάνουν το τοπίο ακόμα πιο εντυπωσιακό, και καταγάλανα νερά. Ο λόγος για τη παραλία Πόρτο Ζόρο.


Πόρτο Ζόρο: Η μαγευτική παραλία της Ζακύνθου με τους βράχους μέσα στη θάλασσα
Το Πόρτο Ζόρο βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού, η πρόσβαση είναι εύκολη και ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλία με άμμο όπου η βλάστηση από τα πεύκα φτάνει μέχρι κάτω και οι μεγάλοι βράχοι μέσα στη θάλασσα κάνουν το τοπίο ακόμα πιο ειδυλλιακό.

 

Η παραλία δεν φαίνεται από το δρόμο, ωστόσο υπάρχουν πινακίδες και έχει εύκολη πρόσβαση, ενώ όταν πλησιάζετε και τη δείτε θα ενθουσιαστείτε από ολόκληρο το τοπίο.

Να αναφέρουμε πως πριν 6 χρόνια το Πόρτο Ζόρο είχε βραβευτεί ως η πιο μαγευτική παραλία στον κόσμο από το περιοδικό Cosmοpolitan αφήνοντας πίσω παραλίες, όπως το St. Barths στην Καραϊβική και το Krabi στην Ταϊλάνδη.

Η παραλία Πόρτο Ζόρο έχει σήμα- κατατεθέν τους βράχους μέσα στη θάλασσα δίνοντας ένα διαφορετικό κάδρο σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο και τα καταγάλανα νερά. Η συγκεκριμένη παραλία είναι πιο άγνωστη και όχι από τις πολυδιαφημισμένες του νησιού και την προτιμούν οικογένειες και όσοι θέλουν ηρεμία.


Κάποια σημεία της παραλίας είναι οργανωμένα με beach bars, όμως θα βρείτε κι ανοργάνωτα για να στρώσετε την πετσέτα σας απολαμβάνοντας τα νερά του μαγευτικού κόλπου.

Φωτογραφίες: Shutterstock