Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Βόλτα στο υπέροχο Πήλιο



Η κλασικότερη των κλασσικών επιλογών για τα τριήμερα Αθηναίων και Θεσσαλονικιών, δεν θα «παλιώσει» ποτέ, γιατί απλούστατα ποτέ δεν εξαντλείται: Χωριά-μπιζουδάκια κρυμμένα πίσω από κάθε κατάφυτη πλαγιά, διαδρομές σε ειδυλλιακά μονοπάτια, γεύσεις από τις καλύτερες της Ελλάδας και ξενώνες για κάθε στιλ και budget.

Τι θα κάνετε: Ό,τι τραβάει η όρεξή σας: Από sightseeing στα μουσεία της Μακρινίτσας ή της Ζαγοράς, πεζοπορίες στα μονοπάτια γύρω από την Τσαγκαράδα, σκι και έλκηθρο με τα πιτσιρίκια στο μικρό αλλά θαυματουργό χιονοδρομικό στα Χάνια, βόλτες στα ομορφότερα χωριά (από τον Άγιο Λαυρέντιο ως τις Μηλιές και από το Πορί ως τη Βυζίτσα), γευσιγνωσία μέχρι τελικής πτώσης... παντού, ξενύχτια μετά μουσικής και χορού στη Ζαγορά.

Πού θα μείνετε: Στα εξαιρετικά low budget δωμάτια του Ξενώνα Ρούσης στη Ζαγορά (35€ το δίκλινο), στα ροομαντικά δωμάτια της Οδού Κενταύρων στην Τσαγκαράδα (51€ το δίκλινο με πρωινό), ή στα όμορφα δωμάτια Παπακωνσταντίνου στην Μακρινίτσα (60€ το δίκλινο με πρωινό και πανοραμική θέα στο χωριό).


Πού θα φάτε:
 Μεταξύ μας, όπου και να δοκιμάσετε να φάτε στο Πήλιο, αποκλείεται να απογοητευτείτε. Στα δικά μας best of για τοπική κουζίνα και σπιτικά μαγειρευτά συγκαταλέγονται το Μεϊντάνι στη Ζαγορά (και το αγριογούρουνό του), το Ταβερνάκι στο Μούρεσι, ο Παλιός Σταθμός στις Μηλιές, η Αγγέλικα πάνω από την παραλία του Μυλοπόταμου, η Κρίτσα στην Πορταριά και το Δρυάδων Γεύσεις στον Άγιο Λαυρέντιο.