Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 -

Tα φθηνότερα νησιά για διακοπέςΞεψαχνίσαμε τις μηχανές αναζήτησης καταλυμάτων, είδαμε «τι παίζει» από τιμές σε κάθε νησί για την υψηλή περίοδο, εκεί, στα τέλη Ιουλίου και σας μεταφέρουμε τα νησιά με τις χαμηλότερες τιμές. 

Στις Κυκλάδες…

Η Σύρος είναι μια καλή επιλογή στις Κυκλάδες, αφού διαθέτει άφθονες επιλογές διαμονής και οι τιμές περιλαμβάνουν όλο το εύρος… πορτοφολιών, σε τιμές από 40€ το δίκλινο στην υψηλή περίοδο. Στην Τήνο, οι πιο οικονομικές επιλογές βρίσκονται στην Χώρα και ξεκινούν επίσης από 40€ το δίκλινο, ενώ στην Πάρο και στη Νάξο υπάρχουν αρκετές επιλογές από 45-50€, καθώς και hostel ή camping με αρκετά λιγότερα. Παρά τη φήμη της, η Άνδρος έχει επίσης οικονομικές επιλογές (όχι στη Χώρα, αλλά) στο Μπατσί και στο Γαύριο (από 45€). 

Στα Δωδεκάνησα και το Βορειοανατολικό Αιγαίο…

Εδώ τα πράγματα είναι καλύτερα – ίσως χρειαστείτε περισσότερα χρήματα για την μεταφορά σας σε κάποιο από τα νησιά, αλλά θα εξισορροπήσετε το κόστος με αυτό της διαμονής. Στη Ρόδο οι επιλογές ακόμα και την υψηλή περίοδο ξεκινούν από τα 30-40€ το δίκλινο, στην Κω από 35€, στην Σάμο και την Κάλυμνο από 30€, στη Χίο από 40€ και στη Λέσβο από μόλις 25€ το δίκλινο. 

Στις Σποράδες…

Πιο ακριβές αποδεικνύονται η Σκιάθος και η Αλόννησος, ενώ η Σκόπελος είναι η οικονομικότερη εκ των Βορείων Σποράδων – στην υψηλή περίοδο εντοπίσαμε τιμές από 35€. Σχετικά οικονομική είναι και η Σκύρος, με επιλογές από 45-50€. 

Στα Επτάνησα…

Εδώ κάνουμε οικονομία και στα ακτοπλοϊκά (οι ναύλοι είναι πολλές φορές χαμηλότεροι σε σχέση με τις αθηναϊκές αναχωρήσεις), αλλά και με την διαμονή, ειδικά στα μεγαλύτερα νησιά που έχουν πολλή προσφορά: Στην Κέρκυρα βρίσκουμε επιλογές από 30€ την υψηλή περίοδο, στην Λευκάδααπό 45-50€ (αλλά γλιτώνουμε και τα ακτοπλοϊκά), στην Κεφαλονιά από 40€ και στην Ζάκυνθο από 40-45€. 

//in2life