Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το σπήλαιο στη Μελισσάνη της Κεφαλονιάς είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας



Η Κεφαλονιά αποτελεί, αναμφισβήτητα, ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου, δίνοντας μας δεκάδες λόγους για να την επισκεφτούμε. Οι παραλίες της, η φυσική της ομορφιά και η καλή της κουζίνα είναι μερικοί απ’ αυτούς.

Το σπήλαιο της Μελισσάνης, όμως, αποτελεί από μόνο του έναν πολύ ισχυρό λόγο για κάποιον που σκέφτεται να επισκεφτεί το νησί.

Το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης που βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά, αποτελεί ένα ξεχωριστό γεωλογικό φαινόμενο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το σπήλαιο στη Μελισσάνη της Κεφαλονιάς

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από τον Γιάννη Πετρόχειλο το 1951. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής.

Παρόλα αυτά, όμως, υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια που επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο.

Η λίμνη, που βρίσκεται το σπήλαιο, έχει μήκος 160 μ. περίπου και το βάθος της κυμαίνεται από τα 10 μ. έως 40 μ.

Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει ένα μικρό νησάκι, πάνω στο οποίο βρέθηκαν ευρήματα που πιστοποιούν τη λατρευτική λειτουργία του σπηλαίου καθώς, κατά την αρχαιότητα, οι προϊστορικοί κάτοικοι λάτρευαν τον Θεό Πάνα και την παρουσία γυναικείων μορφών, τις γνωστές Νύμφες. Γι’αυτό το λόγο το σπήλαιο Μελισσάνη ονομάζεται και Σπήλαιο των Νυμφών.

Το σπήλαιο της Μελισσάνης ή Σπήλαιο των Νυμφών, λοιπόν, είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας και αποτελεί ζωντανή διαφήμιση της Κεφαλονιάς αλλά και ολόκληρης της χώρας μας στο εξωτερικό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το σπήλαιο στη Μελισσάνη της Κεφαλονιάς

Γι’ αυτό το λόγο, το βίντεο που ακολουθεί έχει γίνει viral παγκοσμίως, καθώς αποτυπώνει στο μέγιστο βαθμό την ομορφιά του σπηλαίου.

Όποιος επισκεφτεί το σπήλαιο μπορεί να απολαύσει το μαγευτικό θέαμα που προκύπτει από τους σταλακτίτες, οι οποίοι υπάρχουν εκεί πάνω από 20.000 χρόνια, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά αλλά και το φως του ήλιου, τα οποία όλα μαζί συνθέτουν ένα αποτέλεσμα απαράμιλλης ομορφιάς.

Στο σπήλαιο αυτό έχει κάποιος την ευκαιρία να απολαύσει μία μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία βαρκάδας, καθώς η επιβλητική ατμόσφαιρα που υπάρχει εκεί μπορεί να συνεπάρει και τον πιο «δύσκολο» επισκέπτη .