Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Παραμυθένιες εικόνες στη Νυρεμβέργη



Με μια από τις πιο φημισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές η Νυρεμβέργη αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις γιορτές.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Βαυαρία μετά το Μόναχο και η μεγαλύτερη στην περιοχή της Φρανκονίας αποτέλεσε σημείο εξελίξεων στην ιστορία όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και του κόσμου.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το επιβλητικό Δημαρχείο, την ιστορική Marktplatz, τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου, το ιστορικό «Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος» στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ και το επιβλητικό κάστρο, Kaiserburg.

Ακόμη, το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β' Παγκοσμίου πολέμου, το Germanisches Museum ή κάποιο άλλο από τα ιστορικά κτίρια και μουσεία της πόλης.

Η παλιά πόλη της Νυρεμβέργης περιβάλλεται από επιβλητικά τείχη και είναι γεμάτη με παραδοσιακά κτίρια και όμορφες γέφυρες.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης είναι από τις παλαιότερες στη χώρα με 180 πάγκους γεμάτους παιχνίδια, καρουζέλ και παραδοσιακές γερμανικές λιχουδιές, όπως το λουκάνικο bratwurst.

Ένας Χρυσός Άγγελος εμφανίζεται, παραδοσιακά, στο μπαλκόνι της μεσαιωνικής εκκλησίας, δίνοντας το σύνθημα της έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων. Το χαρακτηριστικό άρωμα των παραδοσιακών μπισκότων gingerbread, το ζεστό κρασί με τα μπαχάρια και τα χιλιάδες χρωματιστά λαμπιόνια που στολίζουν τους πάγκους συνθέτουν ένα ιδιαίτερα γιορτινό σκηνικό.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Νυρεμβέργη / Γερμανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση διαρκεί 2 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα και 2 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.