Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το παραδεισένιο Πουκέτ



Το Πουκέτ βρίσκεται στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της χώρας στη θάλασσα Ανταμάν και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα χάρη στη γέφυρα Serasin. Έχει τη μαγική συνταγή ενός επίγειου παραδείσου με όμορφα τροπικά τοπία, έντονη νυχτερινή ζωή και μαγευτικά δειλινά.

Οι ταξιδιώτες θα κάνουν καταδύσεις, snorkelling και windsurfing και οι φυσιολάτρες trekking στο Εθνικό Πάρκο Khao Phra Thaeo.

Η διασημότερη από όλες τις παραλίες του νησιού είναι η Patong. Εξίσου γνωστές και όμορφες -αλλά αρκετά πιο ήσυχες- είναι οι παραλίες Karon και Kata, που βρίσκονται σε απόσταση 5 και 7 χλμ. αντίστοιχα νότια της Patong. Στη νοτιότερη άκρη του νησιού υπάρχουν οι παραλίες Nai Han και Rawai.

Ορατός από τα περισσότερα σημεία στα νότια του Phuket, ο Μεγάλος Βούδας είναι μια πρόσφατη, μαρμάρινη κατασκευή που φτάνει τα 45 μέτρα σε ύψος.

Το Πουκέτ είναι 4 ώρες μπροστά από την Ελλάδα και το νόμισμα που χρησιμοποιείται είναι το Μπατ Ταϊλάνδης (1 ευρώ ισοδυναμεί με 38 Μπατ).

Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντόχα είναι 14 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 13 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ντόχα.

ΠΟΥΚΕΤ ΤΑΙΛΑΝΔΗ

ΠΟΥΚΕΤ ΤΑΙΛΑΝΔΗ

ΠΟΥΚΕΤ ΤΑΙΛΑΝΔΗ

ΠΟΥΚΕΤ ΤΑΙΛΑΝΔΗ

ΠΟΥΚΕΤ ΤΑΙΛΑΝΔΗ

ΠΟΥΚΕΤ ΤΑΙΛΑΝΔΗ

ΠΟΥΚΕΤ ΤΑΙΛΑΝΔΗ