Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

To παγκάκι με την πιο όμορφη θέα στην Ελλάδα -Bλέπεις πανοραμικά τον ποταμό ΑλιάκμοναΥπάρχει ένα ξύλινο παγκάκι, μόλις 8 χιλιόμετρα από την πόλη της Βέροιας, όπου μπορείς να απολαύσεις την πιο όμορφη θέα με φόντο τον ποταμό Αλιάκμονα.

Στο δρόμο προς τη Βέροια βρίσκεται η Καλλίπετρα, όπου εκεί υπάρχει ένας κρυφός παράδεισος για λίγους. Με πανοραμική θέα τον ποταμό Αλιάκμονα, η γαλήνη που προσφέρει η τοποθεσία αυτή είναι απίστευτη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσει κανείς στο gps του «Το παγκάκι της Καλλίπετρας», να πάρει ένα καφέ και τη φωτογραφική μηχανή του για να βγάλει τις πιο απίθανες φωτογραφίες.

Ένα κρυφό μονοπατάκι 15-20 μέτρων οδηγεί στην πιο όμορφη θέα που κόβει την ανάσα. Ιδίως τις ημέρες με ήλιο και καθαρό ουρανό, η θέα είναι εκτός λογικής και το τοπίο ονειρικό!

To παγκάκι με την πιο όμορφη θέα στην Ελλάδα -Bλέπεις πανοραμικά τον ποταμό Αλιάκμονα

Η θέση Παγκάκι βρίσκεται στο νομό Ημαθίας, περίπου 8 χιλιόμετρα από την πόλη της Βέροιας. Είναι ένα ψηλό σημείο, με πανοραμική θέα τον Αλιάκμονα και τις λίμνες που σχηματίζονται από τα φράγματα του ποταμού.

Η πρόσβαση στη θέση Παγκάκι είναι εύκολη. Από τη Βέροια, ακολουθούμε τον δρόμο προς την Καστανιά. Μετά από περίπου 5 χιλιόμετρα, στρίβουμε προς το χωριό Ασώματα και Ράχη. Από κει ακολουθούμε τις ταμπέλες για «Μονή Καλλίπετρας» και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στη θέση Παγκάκι.

Η θέση Παγκάκι είναι ένας ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τη φύση. Εκεί μπορείς να απολαύσεις την εκπληκτική θέα στον ποταμό Αλιάκμονα, ο οποίος ρέει ανάμεσα στα βουνά.

Μετά από μια χαλαρωτική στάση στη θέση Παγκάκι, μπορείς επίσης να συνεχίσεις την εκδρομή σου με μια επίσκεψη στη μονή Καλλίπετρας. Η μονή Καλλίπετρας (όμορφη πέτρα) ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και είναι αφιερωμένη στην Παναγία. Η μονή είναι χτισμένη σε ένα βράχο ύψους 100 μέτρων και προσφέρει μια μοναδική θέα στην γύρω περιοχή.