Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Οβίρες: Οι φυσικές Κολυμπήθρες με την μοναδική ομορφιάΦανταστείτε να μπορούσατε να κολυμπήσετε ή έστω να βάλετε τα πόδια σας σε μία μεγάλη κολυμπήθρα, φτιαγμένη από την ίδια τη φύση.

Παρόλο που μοιάζει με σκηνή βγαλμένη από παραμύθι, έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε και μάλιστα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα αν βρεθείτε στις Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο ή αλλιώς Οβίρες, όπως λέγονται.

Πρόκειται για ένα σημείο εκπληκτικής ομορφιάς ανάμεσα στο Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο στο νομό Ιωαννίνων που αξίζει να επισκεφθείς κάποια στιγμή κάνοντας ταξίδι στην περιοχή.

Οι φυσικές κολυμπήθρες της Ελλάδας με την ξεχωριστή ομορφιά

Οι Οβίρες Ρογκοβού ή αλλιώς Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο είναι στην πραγματικότητα κάποιες εντυπωσιακές φυσικές πισίνες που έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά όλες τις εποχές του χρόνου. Από την άνοιξη και μετά κλείνουν οι πόρτες που υπάρχουν εκεί και το οποίο έρχεται από το Ρέμα Ρογκοβού και οι... κολυμπήθρες γεμίζουν νερό.

 

 

 

Οι φυσικές πισίνες δημιουργούνται ανάμεσα σε πετρώματα από ασβεστόλιθο ενώ το πράσινο κυριαρχεί στο χώρο. Το σίγουρο είναι ότι θα βγάλετε αμέτρητες φωτογραφίες στις Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο οπότε να έχετε προετοιμαστεί γι' αυτό. Στον μοναδικής ομορφιάς βιότοπο στις Οβίρες Ρογκοβού, θα έρθετε σε επαφή με πυκνή βλάστηση από βελανιδιές, οξιές, κρανιές, οστρυές, φλαμουριές, σφενδάμια και κράταιγους.

Απόδραση στο Πάπιγκο και τα Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια είναι ο προορισμός που κυριολεκτικά είναι ιδανικός και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Η καθεμιά έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και ομορφιά. Την άνοιξη και το χειμώνα θα περπατήσετε και θα χαθείτε μέσα στη φύση, θα απολαύσετε τα νερά των ποταμών και θα χαλαρώσετε κάτω από τη δροσιά των πλατάνων σε γραφικές πλατείες. Το φθινόπωρο θα δείτε να στρώνεται ένα μαγικό χαλί από χρυσοκίτρινα χρώματα ενώ το χειμώνα θα «τρυπώσετε» σε ένα δωμάτιο με τζάκι και καλούς μεζέδες.

Το Πάπιγκο και οι Κολυμπήθρες του είναι ένα από τα αξιοθέατα αλλά όχι το μοναδικό. Στην περιοχή θα σε εντυπωσιάσει επίσης το Πέτρινο Δάσος αλλά και τα δύο χωριά, Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο. Και όλα αυτά με θέα τους Πύργους της Αστράκας οι οποίοι στην πραγματικότητα... δεν είναι πύργοι! Γενικότερα θα απολαύσετε την ηπειρώτικη φιλοξενία, την πανέμορφη φύση και τα γραφικά γεφύρια που στέκουν στην περιοχή αιώνες.

Πηγή: exploringgreece.tv