Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

33 °C

Σήμερα, 3. Ιουλίου 2020

Μπέλα Βράκα: Η εξωτική ροζ παραλία της Ηπείρου..ΒΙΝΤΕΟΜια ανάσα πραγματικά από τα πανέμορφα Σύβοτα βρίσκεται μια παραλία ξεχωριστή όσο και πανέμορφη.

Η ιδιαιτερότητες της πολλές και όλες μοναδικές συνθέτουν ένα σκηνικό που αν δεν το δεις από κοντά ίσως να μην μπορείς ούτε καν να το φανταστείς.

  
 
 Ιδιαιτερότητα πρώτη η στενή λωρίδα γης που συνδέει την παραλία με ένα από τα νησάκια που αποτελούν το νησιωτικό σύμπλεγμα που γνωρίζουμε με το όνομα Σύβοτα και πιο συγκεκριμένα με το νησάκι Μεγάλο Μουρτεμένο.

Το νερό δεν ξεπερνά σε βάθος τους 40 πόντους και η πρόσβαση από την στεριά στο νησί εύκολη και διασκεδαστική για όλους.

Ιδιαιτερότητα δεύτερη. Το ροζ χρώμα της άμμου. Πιο συγκεκριμένα επειδή τα νησάκια θυμίζουν πραγματική ζούγκλα λόγο της πυκνής και ιδιαίτερης βλάστησης τους που οφείλεται στο πλούσιο κοκκινόχωμα της περιοχής το οποίο όμως όπως είναι φυσικό αναμιγνύεται με την παράλια άμμο και δημιουργούν αυτό το πραγματικά ξεχωριστό φαινόμενο. Το όπιο γίνεται πολύ πιο έντονο μετά από βροχή (είχαμε την τύχη να βρεθούμε μια τέτοια ανοιξιάτικη μέρα στην περιοχή) λόγο του ότι τονίζεται το κοκκινόχωμα που βρίσκεται στο υπέδαφος.

 Μια εμπειρία ανεπανάληπτη λοιπόν σας περιμένει σε μια Ήπειρο που πραγματικά χρειάζεσαι πολλές ζωές για να εξερευνήσεις…