Σάββατο 25 Μαΐου 2024 -

Μοναδικοί χειμερινοί προορισμοί για εκδρομή: Δείτε τη «Μικρή Ελβετία» της ΕλλάδαςΓεμάτη πανέμορφες παραλίες, καταπράσινα δάση και χιονισμένες βουνοκορφές, η Ελλάδα διαθέτει προορισμούς παντός είδους και παντός… καιρού για μικρές ή μεγάλες εκδρομές.

Καθώς μπαίνουμε σιγά – σιγά στην καρδιά του χειμώνα, στο μυαλό μας έρχονται πολλές γραφικές εικόνες από ορεινά χωριουδάκια, χιονισμένα τοπία και «μαγικές» λίμνες.

Μια από αυτές είναι η λίμνη Πλαστήρα, στο νομό Καρδίτσας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3,5 ωρών από το κέντρο της Αθήνας και κάπου στις 4 ώρες από την συμπρωτεύουσα. Περιτριγυρίζεται από ένα καταπράσινο τοπίο, που θυμίζει κάτι από… Άλπεις. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα δεκάδες παραδοσιακά και φιλόξενα χωριά, στα οποία θα βρείτε προσεγμένα καταλύματα και πολλά χαριτωμένα καφέ.

Πιο τουριστικά είναι το Νεοχώρι, τα Καλύβια Πεζούλας και την Καστανιά. Αξίζει, όμως, μια επίσκεψη και στη Νεράιδα Πλαστήρα, ένα χωριό πνιγμένο στα έλατα, πανοραμικά χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 1.000 μέτρα.

Η λίμνη Πλαστήρα ενδείκνυται για αποδράσεις – εξπρές ανεξαρτήτως καιρού και εποχής, όμως το χειμώνα (και κυρίως όταν χιονίζει) θα δείτε τον παραμυθένιο αυτό τόπο να «ντύνεται στα λευκά» και τη λίμνη να παγώνει. Πολλοί αποκαλούν τη λίμνη Πλαστήρα και τα περίχωρα ως η «Μικρή Ελβετία» της Ελλάδας -και δεν έχουν άδικο.

Η λίμνη Πλαστήρα τον χειμώνα

εκδρομη λιμνη πλαστηρα.jpg