Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Μοναδικές εικόνες από το "νησί του Ποσειδώνα": Ένα υπέροχο αγκυροβόλι στο Ιόνιο!



Στο βορειότερο άκρο των Παξών, 8 χλμ. από τον Γάιο, συναντά κάποιος τον οικισμό που είναι χτισμένος στο βάθος ενός κλειστού κόλπου με (τα συνηθισμένα για Παξούς) υπέροχα νερά!

Η Λάκκα, λοιπόν, συνιστά αγαπημένο αγκυροβόλι για ιστιοπλόους και κότερα, ενώ σε αυτή λειτουργεί και club ιστιοπλοΐας, γεγονός που την καθιστά μια ιδέα πιο... κοσμοπολίτικη από τον Λογγό, αλλά πάντοτε με την ίδια κλασική επτανησιακή γοητεία που της χαρίζουν τα παραδοσιακά σπίτια (όπως αυτό του παλιού δημοτικού σχολείου, στη δεξιά άκρη του λιμανιού της).

 

 

Μάλιστα, την ώρα του ηλιοβασιλέματος μια εκπληκτική εικόνα σχηματίζεται ακριβώς μπροστά σου!  Σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Λάκκας και ακολουθώντας το μονοπάτι στην αριστερή πλευρά του λιμανιού απλώνονται και οι όμορφες παραλίες Χαραμί και Κανόνι. Τέλος, οφείλει να δει κάποιος και δυο από τα αξιοθέατα που βρίσκονται κοντά στην περιοχή: τον εντυπωσιακό φάρο (που βρίσκεται στη δικαιοδοσία του Πολεμικού Ναυτικού) και την εκκλησία της Υπαπαντής, στρίβοντας δεξιά στο δρόμο, φεύγοντας από τη Λάκκα. Ο ναός δίπλα στο επιβλητικό καμπαναριό είναι ο μοναδικός στο νησί που διαθέτει τρούλο.