Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μαγικές εικόνες από το εντυπωσιακό Βιετνάμ



Παραδοσιακές γειτονιές, γελαστοί άνθρωποι και θρύλοι συνθέτουν την εικόνα του Χόι Αν στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στις ακτές της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, στις κεντρικές ακτές του Βιετνάμ, στην επαρχία Quang Nam.

Η αρχαία πόλη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως ένα πολύ καλά διατηρημένο παράδειγμα εμπορικού λιμανιού της νοτιοανατολικής Ασίας, κατά τον 15ο έως τον 19ο αιώνα και είναι φημισμένη για την ομορφιά, τη γαλήνη και το πολύ πράσινο της.

Σήμερα αποτελεί αξιόλογο τουριστικό αξιοθέατο, λόγω της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της, των τεχνών της, των υφασμάτων και των κεραμικών.

Ο επισκέπτης θα περπατήσει στην περίφημη σκεπαστή γιαπωνέζικη γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε το 1593. Σύμφωνα με το θρύλο, μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα τεράστιο τέρας που το κεφάλι του ήταν στην Ινδία, η ουρά του στην Ιαπωνία και το σώμα του στο Βιετνάμ. Όποτε το τέρας κουνιόταν σεισμοί και πλημμύρες κατέκλυζαν το Βιετνάμ. Έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν αυτή τη γέφυρα στο αδύνατο σημείο του, στην αχίλλειο πτέρνα του, ώστε να το σκοτώσουν.

Λίγο πριν από την είσοδο υπάρχει ένας μικρός ναός αφιερωμένος στον «Τσούα Κάου», ενώ οι είσοδοι της γέφυρας φυλάσσονται από ένα ζευγάρι πιθήκων από τη μια και ένα ζευγάρι σκύλων από την άλλη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 200 ετών Tan Ky house, τον κινεζικό ναό της Τιέν Χάου, τα αρχαία σπίτια των εμπόρων, την παγόδα Phuc Kien και τη γεμάτη ζωντάνια αγορά στην όχθη του ποταμού.

Το Βιετνάμ είναι 5 ώρες μπροστά από την Ελλάδα και το νόμισμα που χρησιμοποιείται είναι το Ντονκ9(1 ευρώ ισοδυναμεί με 24.142 Ντονκ).

Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για το Ντανάνγκ με πτήση ανταπόκρισης μέσω Κωνσταντινούπολης και Χονγκ Κονγκ είναι 16 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 16 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης και Μπανγκόκ. Από το Ντανάνγκ φτάνει κανείς στο Χόι Αν οδικώς σε 45 περίπου λεπτά.

ΧΟΙ ΑΝ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΧΟΙ ΑΝ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΧΟΙ ΑΝ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΧΟΙ ΑΝ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΧΟΙ ΑΝ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΧΟΙ ΑΝ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΧΟΙ ΑΝ ΒΙΕΤΝΑΜ