Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μαγευτικές εικόνες στις όχθες του Ρήνου



Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ρήνου, η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Γερμανίας είναι και μία από τις παλαιότερες της χώρας.

Η Κολωνία οφείλει το όνομά της στους Ρωμαίους ιδρυτές της και ξεχωρίζει για τα αξιοσημείωτα μνημεία, τα μουσεία και τα αξιοθέατά της.

Γραφική και νεανική η γερμανική πόλη συνδυάζει παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια, εντυπωσιακές πλατείες και έντονη πολιτιστική ζωή.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον καθεδρικό ναό της πόλης, Kölner Dom που αποτελεί και βασικό της αξιοθέατο. Είναι χαρακτηρισμένος ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO και επιβίωσε από δεκάδες βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην πόλη κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 18ου αιώνα η αυθεντική κολόνια με το όνομα Eau de Cologne/4711 Haus.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ποδήλατο κατά μήκος του ποταμού, να δοκιμάσει την τοπική μπίρα Kölsch και να κάνει κρουαζιέρα στο Ρήνο με τα τουριστικά καραβάκια.

Στο μουσείο Ludwig μπορεί να θαυμάσει κανείς από κοντά έργα μοντέρνας τέχνης αλλά και διάσημα έργα του Πικάσο. Κάθε χρόνο στα μέσα Ιουλίου πραγματοποιείται στην Κολωνία το περιβόητο καρναβάλι της με φαντασμαγορικά θεάματα και εκδηλώσεις.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Κολωνία Γερμανία

Κολωνία / Γερμανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση διαρκεί 4 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέσω Μονάχου και 2 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση.

Κολωνία Γερμανία

Κολωνία Γερμανία

Κολωνία ΓερμανίαΚολωνία ΓερμανίαΚολωνία ΓερμανίαΚολωνία ΓερμανίαΚολωνία ΓερμανίαΚολωνία Γερμανία