Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Low Budget ταξίδι του μέλιτος



Οργανώνοντας την τέλεια ημέρα γάμου, σίγουρα θα θέλετε να οργανώσετε και το ονειρικό ταξίδι του μέλιτος…Οι επιλογές μπορεί να είναι πραγματικά πολλά αλλά αντίστοιχα και τα κόστη στην πλειοψηφία τους είναι αρκετά υψηλά.! Εμείς βρήκαμε μια λίστα με 10 εξαιρετικούς προορισμούς low budget για να περάσετε ένα τέλειο ταξίδι του μέλιτος, χωρίς να χρειαστείτε μια περιουσία!

Εκτός ότι είναι πολύ πιο οικονομικοί σε σχέση με τους δημοφιλείς για γαμήλιο ταξίδι, προορισμούς, είναι επίσης one in a lifetime εμπειρία!

Μαρόκο

Εξωτικά μέρη, αρωματικά μπαχαρικά, παζάρια,  και εξαιρετικές χαμηλές τιμές. Το Μαρακές, η Φεζ και η Εσαουίρα με τις μοναδικές Μεδίνες τους (η παλιές πόλεις εντός τειχών), ριάντ (παραδοσιακό σπίτια με αυλές) τη χαρακτηριστική κουλτούρα και την περιπέτεια που προσφέρουν, για παράδειγμα περιπλανηθείτε στα δαιδαλώδη σουκ (στενά δρομάκια), τα  ψώνια, όλα υπόσχονται ένα περιπετειώδες γεμάτο εμπειρίες, ξεχωριστό ταξίδι του μέλιτος!

 

Ινδία

Οι τιμές στην Ινδία είναι απίστευτα φθηνές και το ταξίδι πραγματική εμπειρία, αρκεί να ξέρετε που να πάτε και τη πρέπει να αποφύγετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να μείνετε σε πολυτελή resorts και ξενοδοχεία πρώτης κατηγορίας all exclusive σε τιμές που δεν φαντάζεστε!

Βιετνάμ

Επίσης ταξίδι εμπειρία αφενός για τους προφανείς λόγους και αφετέρου γιατί είναι ένας άκρως ενδιαφέρον γαστρονομικός προορισμός. Από την άλλη τις εντυπώσεις κερδίζουν οι χαρακτηριστικής κουλτούρας ξενώνες, μια κρουαζιέρα αλλά και αξέχαστες εμπειρίες μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες!

 

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία είναι απελευθερωτική…Πανέμορφη, γεμάτη γοητεία και με τα cafe και τα εστιατόρια της σε πολύ λογικές τιμές (ειδικά τα cafes χαρακτηρίζονται εύκολα φθηνά)  είναι μια ιδανική επιλογή για ταξίδι του μέλιτος. Ψάξτε για χαριτωμένα παστέλ casas που έχουν μετατραπεί σε πανέμορφες χαρακτηριστικές αγροικίες που μάλιστα αν είναι επιλογή σας για διαμονή θα τις βρείτε σε πολύ καλές τιμές, το πολύ €100 τη βραδιά!

Ινδονησία

Από τα μέρη εκείνα που θα σας εξασφαλίσουν ένα ταξίδι – εμπειρία η Ινδονησία είναι επίσης και πολύ οικονομική επιλογή! Τα δωμάτια ξεκινούν (από την εντυπωσιακή στο άκουσμα τιμή) 350.000 ρουπίες, που όμως ισοδυναμεί μόλις με 25$!  Εμφανής επιλογής το Μπαλί με τις υπέροχες παραλίες, την εξωτική και εξαιρετική διαμονή, το πολιτιστικό ενδιαφέρον και το… surf. Αλλά η Ινδονησία έχει 17.000 νησιά! Σκεφτείτε πόσες εναλλακτικές λοιπόν έχετε!

Ονδούρα

Η Ονδούρα είναι η καλύτερη επιλογή στην Κεντρική Αμερική. Φθηνό φαγητό και καταλύματα θα βρείτε με ευκολία! Είναι επίσης ένα από τα φθηνότερα μέρη για να κάνετε καταδύσεις!Είτε ενδιαφέρεστε για δραστηριότητες είτε θέλετε απλά να χαλαρώσετε στην Καραϊβική… τα κοντινά νησιά του Cayos Cochinos εξασφαλίζουν την πιο ρομαντική απόδραση.

Καμπότζη

Στη Καμπότζη θα θαυμάσετε τα αξιοθέατα και θα απολαύσετε όλες τις υπηρεσίες σε πολύ φθηνές τιμές! Από την άλλη θα εξερευνήσετε τα μνημεία της UNESCO, καθώς στην Καμπότζη υπάρχουν και ναοί αλλά και η ζούγκλα που αποτελούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Βουλγαρία

Δεν είναι η πιο προφανής επιλογή για μήνα του μέλιτος, αλλά είναι μια φθηνή και κοντινή επιλογή ανεξαρτήτως εποχής. Η πρωτεύουσα Σόφια έχει αρκετό αστικό ενδιαφέρον. Οι λάτρεις του ήλιου θα απολαύσουν τις παραλίες με τη μαλακή άμμο στη Μαύρη Θάλασσα ενώ το χειμώνα θα βρείτε τις καλύτερες τιμές για σκι στην Ευρώπη! Από την άλλη τόσο τα cafe bars όσο και το φαγητό οι τιμές είναι περισσότερο από καλές!

Νότια Αφρική

Μπορεί το σαφάρι να μην είναι συνήθως ανάμεσα στις επιλογές όταν κάνεις μήνα του μέλιτος, αλλά στη Νότιο Αφρική είναι πιθανόν να μπείτε στον πειρασμό! Πολύ καλές είναι και οι τιμές τόσο στο φαγητό και το ποτό όσο και στη διαμονή σας την ίδια στιγμή που η χώρα υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις!

Πουέρτο Ρίκο

Τα ισπανόφωνα νησιά προσφέρουν τις καλύτερες value for money επιλογές  στην παραδεισένια-αλλά-ακριβή Καραϊβική. Στο Πουέρτο Ρίκο θα βρείτε ξενοδοχεία και θέρετρα σε προσιτές τιμές καθώς και σούπερ παραλίες και πολύ περισσότερη… ιστορία από ό, τι οι περισσότεροι περιμένατε,καθώς πχ η San Juan είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις στην Αμερική! Αν θέλετε να κάνετε και πιο πρωτότυπες δραστηριότητες μπορείτε… όπως καγιάκ τη νύχτα. Tip. Οι τιμές είναι έως και 40% φθηνότερα από Μάιο Μαΐου έως τις αρχές Δεκεμβρίου, λόγω της περιόδου των τυφώνων (Ιούνιος-Νοέμβριος), αλλά τον Μάιο δεν έχουν αρχίσει ακόμη.

Πηγή κειμένου: 

travelstyle.gr