Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Κι όμως είναι στη Χαλκιδική! Μαγευτικές εικόνες στο κανάλι της Ποτίδαιας



Η Νέα Ποτίδαια είναι το σημείο όπου ενώνονται, και μάλιστα με τρόπο πολύ εντυπωσιακό, ο Θερμαϊκός και ο Τορωνάιος κόλπος.

Το βλέμμα τραβά η διώρυγα που έχει κατασκευαστεί πριν το χωριό, το λεγόμενο «Κανάλι της Ποτίδαιας», που φτιάχτηκε με στόχο να διευκολύνονται τα καράβια που ψαρεύουν στην περιοχή.  

Η αίσθηση που έχει ο επισκέπτης είναι πως η χερσόνησος είναι ουσιαστικά ένα νησί, με τη γραφική Νέα Ποτίδαια στην «είσοδό» του.

Η ιστορία του οικισμού είναι πολύ μεγάλη και στον δρόμο που χωρίζει την πόλη από τη διώρυγα σώζονται ακόμα τμήματα από το Ιουστινιάνειο τείχος, ενώ ο δυτικότερος πύργος του βρέχεται από τη θάλασσα.

Παράλληλα με το μεγάλο παρελθόν της, η Νέα Ποτίδαια είναι και μια σύγχρονη ζωντανή πόλη με την απαραίτητη «περαντζάδα» στον μεγάλο πεζόδρομο και την παραλία δύο χιλιομέτρων, στην ανατολική της πλευρά. Στα δυτικά το τοπίο είναι πιο απόκρημνο. Μην παραλείψετε να περιμένετε τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος, για να δείτε τον ουρανό να βάφεται σε όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί κάτω από τον φάρο.

ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ

ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ

ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ

ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ

ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ

ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ

ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ