Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Καθαρά Δευτέρα: Τρεις ιδέες για αποδράσεις κοντά στην Αθήνα



Μία απόδραση από την κουραστική καθημερινότητα
Μπορείς να διαλέξεις το μέρος που ταιριάζει σε σένα και στο budget σου και να περάσεις μια χαλαρή μέρα, ειδικά αν βοηθάει και ο καιρός. ενόψει της Καθαράς Δευτέρας.

Εμείς σου προτείνουμε τρεις ιδέες για μονοήμερη εκδρομή χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Δελφοί

Οι Δελφοί μπορεί να είναι ένας προορισμός που δε θα σου πήγαινε στο μυαλό και όμως θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Μια εναλλακτική εκδρομή με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο (με μόλις 6 ευρώ το εισιτήριο) που θα σου χαρίσει όμορφες ανοιξιάτικες εικόνες. Πάρε το μονοπάτι προς το γραφικό χωριουδάκι που λέγεται Χρισσό και βρες ένα άνοιγμα για να πετάξεις τον χαρταετό σου. Μπορείς να βρεις αρκετούς χώρους για να κάνεις πικ – νικ ή να πας προς το Γαλαξίδι για φρέσκους ψαρομεζέδες αν το επιτρέπει το budget σου. Η κοντινή απόσταση και τα λίγα καύσιμα σε βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Λίμνη Βουλιαγμένης

Μια κοντινή και όμορφη επιλογή για μια μονοήμερη την Καθαρά Δευτέρα είναι η Λίμνη Βουλιαγμένης. Και εννοούμε την λίμνη στον νομό Κορίνθου και φυσικά αυτή του Λουτρακίου. Θα ακούσεις να την αποκαλούν και λίμνη Ηραίου και αποτελεί ιδανική επιλογή για μονοήμερη και όχι μόνο την Καθαρά Δευτέρα. Θα απολαύσεις μοναδική φυσική ομορφιά και ησυχία. Τοπία που ίσως δεν έχεις ξαναδεί μιας και η περιοχή δεν είναι κοσμοπολίτικη ή τόσο δημοφιλείς για αποδράσεις από την Αθήνα. Θα έχεις μπροστά στα πόδια σου τη θάλασσα και όλα αυτά μια ωρίτσα από το σπίτι σου στην Αττική. Οι πράσινες βουνοπλαγιές θα σου χαρίσουν την ευκαιρία για πικ – νικ και επαφή με τη φύση.

Αίγινα

Μια επιλογή για την οποία δε θα χρειαστείς πολλά καύσιμα παρά μόνο το εισιτήριο του δελφινιού που είναι οικονομικό. Η Αίγινα αποτελεί μια διαφορετική αλλά πολύ καλή επιλογή για μονοήμερη την Καθαρά Δευτέρα με νησιωτική αύρα. Στην Αίγινα θα κάνεις βόλτα δίπλα στη θάλασσα και μπορείς να βρεις οικονομικές επιλογές για το φαγητό σου.

Αν το budget σου το επιτρέπει, μπορείς να κλείσεις και μια διανυκτέρευση από την προηγούμενη μέρα για να παρατείνεις για λίγο τη διαμονή σου. Το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις καλά και στις δύο περιπτώσεις και χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά, όπως αναφέρει το exploringgreece.