Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Η ελληνική πόλη που είναι στις 10 πιο ηλιόλουστες της Ευρώπης..



 

Η Ελλάδα έχει πολλούς λόγους να ξεχωρίζει όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Και φυσικά δεν ξεχωρίζει μόνο για την ομορφιά της αλλά και για την ιστορία της, τα αξιοθέατά της, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της. Μια ελληνική πόλη ξεχωρίζει και για κάτι ακόμη. Για το γεγονός ότι ανήκει στις 10 πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης. Και αυτή η πόλη δεν είναι άλλη παρά η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα. Είναι μέσα στις 10 ευρωπαϊκές πόλεις που λούζονται από τον ήλιο τις περισσότερες μέρες του έτους.

Η διάκριση ήρθε μετά τη σύγκριση του καιρού ανάμεσα σε 60 συνολικά πόλεις της Ευρώπης. Και η Αθήνα βγήκε νικήτρια.

Οι πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης

Οι περισσότερες ηλιόλουστες πόλεις βρίσκονται στη Μεσόγειο σύμφωνα με την ιστοσελίδα currentresults που κάνει σχετικές έρευνες για τον καιρό στην Ευρώπη και ανακοινώνει τα αποτελέσματα. Μια από αυτές για παράδειγμα είναι η Βαλέτα, η πρωτεύουσα της Μάλτας η οποία έχει κατά μέσο όρο περίπου 99 ώρες περισσότερη ηλιοφάνεια ετησίως από την επόμενη πιο ηλιόλουστη πόλη, τη Μασσαλία.

Οι βαθμολογίες που ανακοίνωσε η ιστοσελίδα βασίζονται σε μέσες ώρες ηλιοφάνειας ετησίως. Οι 10 από αυτές απολαμβάνουν περισσότερες από 2500 ώρες ήλιου ετησίως ή περίπου επτά ώρες ήλιου καθημερινά κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις περιοχές, ο ηλιόλουστος καιρός είναι ο κανόνας όλο το χρόνο. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τις περισσότερες μέρες από τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Αυτό συμβαίνει και με μια ελληνική.

Αθήνα: Η ελληνική πόλη που είναι στις 10 πιο ηλιόλουστες της Ευρώπης

Η Αθήνα, λοιπόν, είναι η ελληνική πόλη που μπήκε στη λίστα με τις πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις. Σύμφωνα με τα στατιστικά αποτελέσματα που δημοσιεύει η ιστοσελίδα η Αθήνα έχει περίπου 2771 ώρες το χρόνο ήλιο. Μια βαθμολογία που την κατατάσσει μάλιστα ψηλά στην 10αδα και συγκεκριμένα στην 4η θέση. Στην κορυφή βρίσκονται Βαλέτα, Μασσαλία, Λισσαβόνα ενώ ακολουθούν Μαδρίτη, Μονακό, Νίκαια, Τίρανα, Βαρκελώνη και η Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο.

Και βέβαια, ποιος μπορεί να μην το περίμενε ότι η ελληνική πόλη της λίστας θα ήταν η Αθήνα. Εκτός από την ηλιοφάνεια, η Αθήνα φημίζεται γενικώς για το καλό κλίμα της. Μια πόλη που όσο και να την εξερευνείς, δεν παύεις ποτέ να εκπλήσσεσαι, όπως αναφέρει το exploringgreece.