Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Η αρχοντική και όμορφη Ύδρα



Όμορφη, αρχοντική και κοσμοπολίτισσα, με μεγάλη κι ένδοξη ιστορία. Η Ύδρα είναι το νησί του Αργοσαρωνικού που αποτελεί αγαπημένο προορισμό για το καλοκαίρι.

Ιστορικός τόπος που αποπνέει αρχοντιά, η Ύδρα έχει χαρακτήρα ιδιαίτερο και ατμόσφαιρα μοναδική. Από τη μία είναι τα όμορφα πέτρινα κτίριά της με τις κόκκινες κεραμοσκεπές γύρω από το λιμάνι της, από την άλλη είναι η ησυχία λόγω της απουσίας μηχανοκίνητων μέσων. Και είναι και η ιστορική της αξία καθώς πρόκειται για το νησί των καπεταναίων της ελληνικής επανάστασης.

Έχει, όμως, και την κοσμοπολίτικη πλευρά της. Η αύρα και η ακαταμάχητη αρχοντική ομορφιά της ανέκαθεν σαγήνευε τους εκπροσώπους ακόμη και του διεθνούς τζετ σετ, αλλά και σημαντικούς καλλιτέχνες.

Στην Ύδρα οι ρυθμοί είναι χαλαροί και το διαπιστώνει κανείς με το που πατάει το πόδι του στο νησί. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Μουσείο με το αρχείο της Επανάστασης και θαυμάστε την τοπική αρχιτεκτονική στα περίφημα αρχοντικά της Ύδρας. Τα χαρακτηριστικά κανόνια της και το άγαλμα του Μιαούλη είναι από τα πιο χαρακτηριστικά τοπόσημα του νησιού.