Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χαλκιδική: Παραλίες με τιρκουάζ νερά – Τα 3 διαμάντια στη Σιθωνία (VIDEO)



Τρεις ακτές που αξίζει να επισκεφτείς
Παραλίες «διαμάντια» με τιρκουάζ νερά στη Χαλκιδική έρχονται να δροσίσουν το καλοκαίρι μας. Ο ερασιτέχνης κινηματογραφιστής George Sal έφτιαξε δύο βίντεο με παραλίες στη Σιθωνία, την ακτή Καλογριάς, την ακτή Κοβιού και την Αγία Κυριακή.

Όπως αναφέρει «Λίγα χιλιόμετρα από την Νικήτη στην δυτική πλευρά της χερσονήσου η ακτή Καλογριάς με τα γαλαζοπράσινα νερά της σε περιμένει.

Θεωρείτε οργανωμένη παραλία και διαθέτει δύο παραλιακά μπαρ που σερβίρουν ποτά και φαγητό.

Η τοποθεσία προσφέρει σκιά από πεύκα και η θάλασσα της είναι γαλήνια και έχει ένα μοναδικό τιρκουάζ χρώμα, τα νερά της είναι ρηχά και η άμμος δεν κολλάει πάνω σου.

Εκτός από τα παραλιακά μπαρ που προσφέρουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, υπάρχει αρκετός χώρος για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν την παραλία ξαπλωμένοι πάνω στην δική τους πετσέτα.

Η Ακτή Καλογριάς είναι ένα από τα σημεία που μπορείς να απολαύσεις το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Σιθωνίας.

Επίσης είναι ιδανική θάλασσα για βουτιές μια που ο υποθαλάσσιος χώρος της είναι μαγευτικός.

Τι θα βρείτε εκεί γύρω

Στην όμορφη παραλία της Καλογριάς θα βρείτε δυο παραλιακά μπαρ το Mango Beach bar και το Isla Beach Bar, που σερβίρουν καφέ, αναψυκτικά και ποτά , αλλά και φαγητό.

Εκεί μπορείτε να νοικιάσετε ξαπλώστρες αν θέλετε , αλλά υπάρχει και αρκετός χώρος να απλώσετε την πετσέτα σας.

Στην παραλία επίσης μπορείτε να βρείτε θαλάσια ποδήλατα και κανό για να νοικιάσετε και υπάρχουν και θαλάσια σπορ.

Πως θα φτάσετε

Η ακτή Καλογριάς βρίσκετε 7 χιλιόμετρα από τα φανάρια της Νικήτης στρίβοντας δεξιά προς Νέο Μαρμαρά και θα την δείτε μετά την παραλία Κοβιού.

Βρίσκεται πολύ κοντά στον κεντρικό δρόμο, όταν θα δείτε την πινακίδα θα στρίψετε αριστερά και θα φτάσετε πολύ κοντά στην παραλία.

Ακτή Κοβιού – Νικήτη

Η Κοβιού είναι ένας μικρός κόλπος, σφηνωμένος στη βραχώδη ακτογραμμή ανάμεσα στον Αϊ Γιάννη και στην Καλόγρια, περίπου 6χμ νότια της Νικήτης. Το νερό έχει ένα φανταστικό πρασινωπό χρώμα και η παραλία έχει ψιλή και λευκή άμμο.

Το μέρος σας αγκαλιάζει από τη στιγμή που μπαίνετε στο νερό. Η παραλία περιστοιχίζεται από βραχώδεις λόφους με χαμηλή βλάστηση και σποραδικά νεαρά πεύκα. Το νερό είναι ήρεμο και ζεστό μεταδίδοντας μία αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας.

Για να φθάσετε στην παραλία θα αφήσετε το αμάξι σας στο μικρό πάρκινγκ δίπλα στον κεντρικό δρόμο, ακριβώς εκεί που βρίσκεται η πινακίδα που δείχνει το σημείο της ακτής. Στη συνέχεια θα πάρετε ένα μικρό μονοπάτι που θα σας κατεβάσει στην ακτή. Δεν είναι δύσκολο να κατεβείτε, ωστόσο θα πρέπει να προσέξετε, ιδιαίτερα αν έχετε μαζί σας μικρά παιδία. Ο χώρος στάθμευσης είναι περιορισμένος και αυτός είναι ο κύριος λόγος που η παραλία δεν έχει πολύ κόσμο ακόμη και κατά τα ζεστά σαββατοκύριακα του Αυγούστου. Ο κόσμος συνήθως προτιμά τις διπλανές και μεγαλύτερες παραλίες της Καλόγριας και του Αϊ Γιάννη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, φροντίστε να έρθετε στην παραλία σχετικά νωρίς την υψηλή περίοδο γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην βρείτε να παρκάρετε. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Θα πρέπει να έχετε δικές σας ομπρέλες και καρέκλες αν χρειάζεστε τέτοιο εξοπλισμό.

Από την Κοβιού μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα αργά το απόγευμα. Τότε, το νερό είναι ακόμη πιο ζεστό, ο κόσμος λιγότερος και ο ουρανός έχει καταπληκτικά χρώματα. Μην το χάσετε!

 

«Αγία Κυριακή» Ν. Μαρμαράς

Σε απόσταση περίπου 9χλμ από τον Νέο Μαρμαρά, η αμμώδης παραλία εμβαδού περίπου 400 μέτρων και τα κρυστάλλινα νερά, φιλοξενεί τόσο τους κατοίκους του οικισμού όσο και τους επισκέπτες του κάμπινγκ.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετοί μικροί κολπίσκοι σχετικά δύσβατοι μεν πανέμορφοι δε.

Αυτό που θα σας τραβήξει σίγουρα την προσοχή είναι τα γαλαζοπράσινα νερά της πεντακάθαρης θάλασσας του Τορωναίου με τις αμμουδερές παραλίες των κολπίσκων κ το καταπράσινο τοπίο με τα πελώρια πεύκα τα οποία "γλύφουν" κυριολεκτικά το κύμα.

Το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας με την καταπράσινη χλωρίδα της περιοχής είναι η καλύτερη πρόταση για ονειρεμένες στιγμές ξεγνοιασιάς δροσιάς κ επαφής με τη φύση κ το περιβάλλον.