Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

H Vogue ψηφίζει Ελλάδα



Οι συντάκτες της βρετανικής Vogue ψηφίζουν Ευρώπη για το φετινό καλοκαίρι και μοιράζονται με τους αναγνώστες του περιοδικού οκτώ προορισμούς που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Στο άρθρο παρουσιάζονται ειδυλλιακές παραλίες, γραφικά παραθαλάσσια χωριά, κοσμικά νησιά αλλά και απομονωμένα μέρη της Γηραιάς Ηπείρου. Ανάμεσα σε διάφορα μέρη της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, συναντάμε και δύο ελληνικά νησιά που ξεχωρίζουν για τη φυσική τους ομορφιά, την πλούσια ιστορία τους και τα αξιόλογα μνημεία τους.

amalfi01Υπέροχη θέα από το Ravello στην Ακτή Αμάλφι

Το άρθρο ξεκινάει με μια ιδιαίτερη επιλογή, το Sligo της Ιρλανδίας, αγαπημένο μέρος ποιητών και καλλιτεχνών για αιώνες. Στη συνέχεια βρίσκουμε την Ακτή Αμάλφι, μια από τις ωραιότερες και πιο κοσμοπολίτικες περιοχές τις Ιταλίας, την Κυανή Ακτή (γνωστή και ως Γαλλική Ριβιέρα) και τη Marbella στη νότια Ισπανία.

Στις top επιλογές του περιοδικού για ειδυλλιακές διακοπές στην Ευρώπη συμπεριλαμβάνονται επίσης η περιοχή Puglia στην Ιταλία, η Sant Llorenc Valley της Ίμπιζα και το νησί Formentera των Βαλεαρίδων.

Formentera_02Κρυστάλλινα νερά στην παραλία Els Pujols στη Formentera

Στη λίστα φιγουράρει και η Ελλάδα με δύο πανέμορφα νησιά. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Vogue αποθεώνει τις ομορφιές της χώρας μας, προτείνοντάς την σε όποιον θέλει να κάνει ειδυλλιακές καλοκαιρινές διακοπές.

Αυτή τη φορά, επιλέγει δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς που έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη συνδυάζοντας αρμονικά το λαμπρό παρελθόν με το σύγχρονο κοσμοπολίτικο πρόσωπό τους.

eze_riviera03

 

Στη λίστα φιγουράρει και η Ελλάδα με δύο πανέμορφα νησιά. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Vogue αποθεώνει τις ομορφιές της χώρας μας, προτείνοντάς την σε όποιον θέλει να κάνει ειδυλλιακές καλοκαιρινές διακοπές. Αυτή τη φορά, επιλέγει δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς που έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη συνδυάζοντας αρμονικά το λαμπρό παρελθόν με το σύγχρονο κοσμοπολίτικο πρόσωπό τους.

Ο λόγος για την Ύδρα και τις Σπέτσες, τα αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού που αποτελούν κλασικό και αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων για weekends και αποδράσεις της τελευταίας στιγμής.  Όπως αναφέρει η συντάκτρια Verity Parker, η διαμονή σε αυτά τα νησιά μπορεί να γίνει μια αξέχαστη εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, προτείνει το Hydrea Hotel, ένα από τα πιο κομψά ξενοδοχεία της Ύδρας, αλλά και το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών.

Το άρθρο συνεχίζει προτρέποντας τους αναγνώστες να ψωνίσουν από τα μαγαζιά που βρίσκονται στα λιμάνια των δύο νησιών και να περιπλανηθούν στα λιθόστρωτα σκιερά δρομάκια ανάμεσα σε μίνι μάρκετ με καλάθια γεμέτα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που αποτελούν το καλύτερο σνακ για την παραλία. Όσο για το φαγητό; Ψάρι και πάλι ψάρι, προτείνει η συντάκτρια της Vogue, ενώ για τους λάτρεις του κρέατος το κλασικό σουβλάκι είναι πάντα must. Όπως σχολιάζει η συντάκτρια, η Ύδρα και οι Σπέτσες προσφέρονται για απολαυστικές βόλτες αφού στα συγκριμένα νησιά δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα, οι οποίες ολοκληρώνονται ιδανικά με δροσερές βουτιές στα κρυστάλλινα νερά.