Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γιορτές στα Καλάβρυτα



Τα Καλάβρυτα παρόλο που είχαν καταστραφεί ολοσχερώς κατά τη διάρκεια του Β Παγκόσμιου πολέμου από τους Γερμανούς και χτίστηκαν ξανά από την αρχή, σήμερα αποτελούν έναν δημοφιλή προορισμό, όπου ο ταξιδιώτης έχει τη δυνατότητα αφενός να περιηγηθεί στο παρελθόν και αφετέρου να απολαύσει τον φυσικό πλούτο στο ζενίθ του, απολαμβάνοντας τους παραδοσιακούς οικισμούς και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να δει και να θαυμάσει μοναδικά αξιοθέατα, ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, πατροπαράδοτους οικισμούς και χωριά, να απολαύσει την φύση στο μεγαλείο της!

Αξίζει να δείτε:

Το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
Το Αρχοντικό της Παλαιολογίνας
Το Ηρώο του 1821
Το «Κλήμα του Παυσανία»
Το τηλεσκόπιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με το όνομα “ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ”.
Τη Μονή Αγίας Λαύρας
Το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων
Το «Σπήλαιο των Λιμνών».
Το Αρχαίο Λεόντιο
Επίσης δίνει τη δυνατότητα για σπουδαίες εξορμήσεις στις γύρω περιοχές και σε τόπους με φυσικό κάλλος και εξαιρετικό ενδιαφέρον κατάλληλους για πολλές δραστηριότητες. Ειδικά για τους λάτρεις της Πεζοπορίας υπάρχουν διαδρομές που θα τους συναρπάσουν και θα τους μείνουν αλησμόνητες. Τον χειμώνα το χιονοδρομικό κέντρο, πλήρως οργανωμένο σφύζει από ζωή και από επισκέπτες που λατρεύουν το σκι και θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα. Έτσι, οι εκδρομές που αξίζει να οργανώσετε είναι οι εξής:

Φαράγγι Βουραϊκού - Οδοντωτός Σιδηρόδρομος
Άνω και Κάτω Λουσοί
Κλουκινοχώρια ή Κλουκίνες
Καταρράκτης Αγίου Ταξιάρχη
Σκουτέλι
Διακοφτό
Ύδατα Στυγός
Μαγευτική περιήγηση με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο
Βουραϊκός ποταμός
Η λεπτομέρεια που καθιστά τα Καλάβρυτα ακαταμάχητα είναι ότι αν και είναι ορεινή περιοχή, η πρόσβαση στην θάλασσα είναι εύκολη, μόλις μισή ώρα για να απολαύσετε τις υπέροχες παραλίες του Κορινθιακού. Έτσι, είναι ιδανικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου, ένας προορισμός που συνδυάζει την απόδραση μαζί με το καλό φαγητό και την ποιοτική διασκέδαση. Μην φύγετε από τα Καλάβρυτα, χωρίς να δοκιμάσετε την φέτα Καλαβρύτων, τα γαλακτοκομικά τους προϊόντα και τα ζυμαρικά.

Αν θέλετε να χαθείτε στο πράσινο και στην ιστορία τα Καλάβρυτα αποτελούν αναμφίβολα μία εξαιρετική επιλογή!