Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Εξόρμηση στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού



Ο Παρνασσός αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο λόγος εντοπίζεται στην πληθώρα των επιλογών που προσφέρει στους επισκέπτες του και φυσικά, στο μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα Xιονοδρομικό του Κέντρο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιονοδρόμους αλλά και επισκέπτες. Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, την Πάτρα και τη Λαμία αποτελεί επίσης μια εύκολη λύση «απόδρασης» ακόμη και μονοήμερης. 

Τι είναι, ωστόσο, εκείνο που κάνει το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα 20 που υπάρχουν στην Ελλάδα; Και σε αυτή την περίπτωση, το «κλειδί» βρίσκεται στο  συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και προηγμένης τεχνολογίας. Το συγκεκριμένο κέντρο, το οποίο  λειτουργεί από την ΕΤΑΔ ΑΕ από το Δεκέμβριο έως το τέλος Απριλίου, αποτελεί το πιο σύγχρονο χιονοδρομικό της χώρας.

Η ιστορία του Κέντρου  ξεκίνησε πριν από 41 έτη, ωστόσο κατάφερε  με  συνεχείς προσθήκες και αναβαθμίσεις να αναπτυχθεί και να διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια  επάξια την πρώτη θέση πανελλαδικά. Έπειτα, λοιπόν, από το 2014 που ξεκίνησε  η σημαντική αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του (με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ), η οποία ολοκληρώθηκε το 2016, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσούαποτελεί σήμερα το αρτιότερο και πιο σύγχρονο τεχνολογικά χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, ισάξιο με ανάλογα του εξωτερικού, ένα κέντρο που προσφέρει κορυφαία και ποιοτική εμπειρία για  τον χιονοδρόμο αλλά και για τον επισκέπτη.

2

Σήμερα, το κέντρο διαθέτει συνολικά 17 αναβατήρες, εναέριους και συρόμενους, που εξυπηρετούν 34 χιλιόμετρα πιστών, τις οποίες μπορούν να επισκεφτούν χιονοδρόμοι όλων των ηλικιών και ικανοτήτων. Με τους νέους υπερσύγχρονους αναβατήρες, τρείς εξ αυτών αποσυμπλεκόμενοι τύπου «combi» (συνδυασμός κλειστών 8-θέσεων καμπινών και 6-θέσεων καρεκλών), η μεταφορά των πελατών, χιονοδρόμων και επισκεπτών  πραγματοποιείται σε πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με παλαιότερα, αποφεύγοντας τον συνωστισμό και κυρίως με μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.  Επιπλέον ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά στην ιστορία του ΧΚΠ  να γνωρίσει σημεία του κέντρου που δεν ήταν προσβάσιμα παρά μόνο από τους χιονοδρόμους. Ειδικότερα η πανοραμική διαδρομή έχει διπλασιαστεί για τον επισκέπτη στην τοποθεσία «Κελάρια» και έχει επεκταθεί έως την τοποθεσία «Φτερόλακα».  

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει επίσης εστιατόρια και καφετέριες που προσφέρουν στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία διασκέδασης και χαλάρωσης. Ακόμη καταστήματα ενοικίασης πώλησης και συντήρησης χιονοδρομικού εξοπλισμού και βεβαίως  πωλητήριο αναμνηστικών ειδών. 

Πέραν των παρεχόμενων υπηρεσιών δίνεται η δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων, κοινωνικών και επαγγελματικών, εντός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου, κατόπιν σχετικής συνεννόησης και έγκρισης, όπως επίσης και η δυνατότητα διαφημιστικής προβολής προϊόντων και υπηρεσιών μέσω της ιστοσελίδας του (http://www.parnassos-ski.gr/) και μέσω βραχυχρόνιας παραχώρησης προσφερόμενων χώρων.