Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ένα χωριό-όνειρο στην Ευρυτανία



Είναι από τα ωραιότερα μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφτεί και που κλέβει την καρδιά του ταξιδιώτη από την πρώτη κιόλας επαφή. Είναι τα Φιδάκια, το όμορφο και «απομονωμένο» χωριό της Ευρυτανίας, ο «θησαυρός» της φύσης που αξίζει να ανακαλύψεις.

Χτισμένα σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων και σε απόσταση 25 χλμ. από το κέντρο του Καρπενησίου, τα Φιδάκια είναι από τα ομορφότερα χωριά του νομού. Ο δρόμος για εκεί είναι αρκετά στενός και φιδογυριστός μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, ωστόσο αυτό που θα αντικρίσετε αξίζει και με το παραπάνω την όποια ταλαιπωρία υποστείτε για να φτάσετε.

Παραδομένος στην «αγκαλιά» της φύσης ο ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός προσφέρει αμέτρητες στιγμές γαλήνης και ηρεμίας, πανέμορφες εικόνες και εκπληκτική θέα στο ονειρικό ηλιοβασίλεμα και τη λίμνη των Κρεμαστών.

Λιθόστρωτα σοκάκια, πετρόχτιστα κτίρια, κόκκινες κεραμιδοσκεπές, ζεστοί ξενώνες, γραφικά καφενεία και παραδοσιακές ταβέρνες συνθέτουν το απλό μεν, αλλά πανέμορφο δε, παζλ του χωριού. Η είσοδος αυτοκινήτων σε αυτό δεν επιτρέπεται, γι’ αυτό παρκάρετε στην είσοδό του και το ανακαλύπτετε πεζή.