Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 -

Εκδρομή στην Πάρνηθα και στο εκκλησάκι που θυμίζει Άγιο ΌροςΚάνοντας βόλτες και εξερευνώντας την Αττική, σίγουρα θα ανακαλύψεις μέρη, αξιοθέατα και τοποθεσίες που ούτε καν είχες φανταστεί ότι υπάρχουν. Μια τέτοια κατηγορία είναι σίγουρα τα εκκλησάκια και οι μονές που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Κάποια από αυτά είναι πιο εύκολα προσβάσιμα, κάποια πιο δύσκολα αλλά άκρως εντυπωσιακό όπως το εκκλησάκι της Αττικής που θυμίζει Άγιο Όρος και είναι χτισμένο στο χείλος του γκρεμού. Πρόκειται για ένα σημείο που σου προκαλεί δέος όταν το αντικρίζεις και βρίσκεται πού αλλού; Στο αγαπημένο βουνό της Αττικής.

Εκδρομή στην Πάρνηθα. Ο λόγος για το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας το οποίο δεσπόζει στο χείλος του γκρεμού. Μην το μπερδέψεις με το μοναχικό εκκλησάκι στην καρδιά της Πάρνηθας αλλά ούτε και το Κεραμίδι Πάρνηθας.

Το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στην Πάρνηθα και αποτελεί ένα από τα πιο ωραία εκκλησάκια της Αττικής. Η τοποθεσία είναι γεμάτη ηρεμία και πράσινο περιβάλλον. Το τοπίο σου προκαλεί δέος αλλά και μια εσωτερική γαλήνη. Δεν είναι τυχαίο ότι το αποκαλούν ως το Αγιορείτικο μοναστήρι της Αττικής. Αυτό το μικρό εκκλησάκι βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο γεμάτο ο οποίος θυμίζει πολύ τα μοναστήρια του Άγιου Όρους.

Για να το προσεγγίσεις πάντως, θα χρειαστεί να κάνεις μια πεζοπορική διαδρομή στην Πάρνηθα. Για να φτάσεις, θα πρέπει να προσεγγίσεις τον οικισμό του Αυλώνα με το αυτοκίνητο. Να υπολογίζεις ότι θα πρέπει να διανύσεις έναν λασπώδη χωματόδρομο για να φτάσεις στην αρχή του πεζοπορικού μονοπατιού. Από εκεί και πέρα η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη ενώ θα κάνεις μία ώρα πεζοπορία μέσα σε πευκοδάσος. Το μόνο που χρειάζεται είναι άνετα, παπούτσια και να έχεις μαζί σου δροσερό νερό.

Μονοήμερη εκδρομή στην Πάρνηθα

Η μονοήμερη εκδρομή στην Πάρνηθα σου αφήνει πάντα μια ευχάριστη αίσθηση και μια χαλαρωτική διάθεση. Θα περπατήσεις σε όμορφα μονοπάτια, θα πάρεις καθαρό αέρα και θα κάνεις πικ νικ στη φύση. Και όλα αυτά πολύ κοντά από το σπίτι σου. Μπορείς να κάνεις πάντα μια βόλτα στο ελατοδάσος δίπλα στην Αθήνα και να γεμίσεις το μυαλό σου με όμορφες εικόνες.

Το μοναστήρι της Αττικής που θυμίζει Άγιο Όρος μπορεί να είναι απλώς η αφορμή για μια ξεχωριστή βόλτα, όπως αναφέρει το exploringgreece.