Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

22 °C

Σήμερα, 12. Ιουλίου 2020

Αρκιοί, Μαράθι και Ψέριμος: Τρία νησάκια διαφορετικά και παραδοσιακά για πρωτόγνωρες εμπειρίες..Αρκιοί, Μαράθι και Ψέριμος είναι τρία σχεδόν άγνωστα νησιά της Δωδεκανήσου, τα οποία όμως υπόσχονται ξεχωριστές εμπειρίες στους επισκέπτες με ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και με διακοπές που απέχουν κατά πολύ από το μοντέλο μαζικού τουρισμού που ακολουθείται στα περισσότερα νησιά της χώρας.

Στα τρία αυτά νησάκια, όλα είναι διαφορετικά και παραδοσιακά, με πρωτόγνωρες εμπειρίες για τους επισκέπτες, ιδιαιτέρως αυτούς που αναζητούν το αυθεντικό και το ξεχωριστό.

Τα τελευταία χρόνια, τα νησάκια αυτά έχουν «ανακαλυφθεί» από Έλληνες και αλλοδαπούς τουρίστες και έχουν αποκτήσει φανατικούς φίλους που τα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι, απολαμβάνοντας τις απίστευτες  φυσικές ομορφιές τους.

Ιδιαίτερα προσελκύουν τουρίστες με σκάφη , όμως υπάρχει η δυνατότητα για ημερήσιες εκδρομές από τα μεγαλύτερα νησιά και διαμονής.

Μαράθι

Νέες προκλήσεις: Θέλει και το Μαράθι η Τουρκία! – GorgaNews

Το Μαράθι είναι ένα από τα πιο αγαπητά νησιά κυρίως στους ιδιοκτήτες σκαφών. Βρίσκεται ανάμεσα σε Πάτμο Λέρο και Λειψούς  και κατοικείται από ελάχιστους κατοίκους. Υπάρχουν δύο ταβέρνες και καταλύματα για τους επισκέπτες, ενώ από τα πιο γνωστά φαγητά που προσφέρονται είναι η κακαβιά και γενικά τα ψάρια.

Υπάρχει μόνο μία παραλία στο νησί με γαλαζοπράσινα νερά που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.

Αρκιοί