Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Αμβούργο: Η πόλη «παράθυρο στο κόσμο»



Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό, έχει το μεγαλύτερο...λιμάνι της χώρας, δεν είναι παραθαλάσσια πόλη καθώς τη διασχίζει ο ποταμός Έλβα και το 2011 αποτέλεσε την ευρωπαϊκή πράσινη πρωτεύουσα.

Και μπορεί το Βερολίνο να παραμένει «νούμερο ένα» επιλογή των ταξιδευτών, ωστόσο αυτή η πόλη με την ναυτική ιστορία ξέρει να κερδίζει τις εντυπώσεις και να σε σαγηνεύει μόλις φτάσεις ως εκεί με την πλούσια κληρονομιά της.

Οι προτάσεις μου για να περάσεις φανταστικά στο Αμβούργο

Βόλτα στο λιμάνι, το οποίο μετράει γύρω στα 800 χρόνια. Από αυτό το λιμάνι περνάνε πάνω από 13.000 πλοία για αυτό συνδέει όλα τα μέρη του κόσμου. Σ αυτό το σημείο στήνεται τις Κυριακές η ψαραγορά όπου μπορείς να προμηθευτείς φρέσκα ψάρια, να απολαύσεις θαλασσινούς μεζέδες με την καλύτερη θέα, αλλά και να κάνεις βόλτα με βάρκα.

Επίσκεψη στο Μουσείο Ballinstadt ή αλλιώς το Μουσείο της Αποδημίας. Σ΄ αυτό το χώρο ξαναζωντανεύει η ιστορία των μεταναστών. Μάλιστα, μπορείς κάποιος να αναζητήσει τους δικούς του ανθρώπους όπου μετανάστευσαν μέσα στον 19ο αιώνα και να μάθει τους λόγους που πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι αποφάσισαν να πάνε στην Αμερική, τη Βραζιλία και την Αυστραλία. Σε άλλο χώρο μπορείς να γνωρίσεις τη ζωή των ανθρώπων από το 1901 ως το 1934 και στιγμιότυπα από τον αποχωρισμό τους.

Ποδηλατάδα στο Stadtpark. Νοίκιασε ποδήλατο και απόλαυσε το τεράστιο αστικό πάρκο που βρίσκεται στη περιοχή Winterhude μιας και χαρακτηρίζεται ως η «πράσινη καρδιά της πόλης». Φυσικά μπορείς να περπατήσεις στο πάρκο, να πας το παιδιά σου στη παιδική χαρά χορταίνοντας το μάτι σου πολύ μα πολύ πράσινο.

Διασκέδαση στη Red Light District, το Είναι ο πιο δημοφιλής δρόμος του Αμβούργου όπου όλοι οι τουρίστες τον επισκέπτονται. Εκεί θα βρεις bar, εστιατόρια, θέατρα, sex shop, strip club και άλλα πολλά.

Δοκίμασε την γερμανική κουζίνα. Τα πιάτα τους είναι για γερά στομάχια μιας και θεωρείται «βαριά» κουζίνα –κάτι που οφείλεται στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της χώρας. Η ημέρα τους ξεκινάει με αυγά, πατάτες, κρεμμύδια, μπέικον και πίκλες, ενώ το μεσημέρι προτιμούν τα πολύ γνωστά πρέτσελ. Δοκίμασε λουκάνικα σε κάθε εκδοχή- ψητά, βραστά, τηγανιτά- με καυτερή σος από κάρυ, κότσι και συνόδευε το με μπύρες όπου θα βρεις πολλές ετικέτες.

Το παραδοσιακό τους φαγητό είναι το Labskaus –παστή ρέγγα με πουρέ πατάτας και παντζαριού και πάνω έχει τηγανιτό αυγό- και από γλυκά η «Νουνσέκεν» -γίνεται με αφράτη ζύμη, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς-. Όσο για το τοστ οι Γερμανοί το προτιμούν με μία φέτα ψωμί, ζαμπόν και αυγό.
Επίσκεψη στην μπαρόκ εκκλησία St. Michaelis.  Πρόκειται για το σήμα κατατεθέν της πόλης, η οποία χτίστηκε μεταξύ 1648-1661 και στο εσωτερικό κυριαρχεί το λευκό και το χρυσό. Αφού φτάσεις ως εκεί αξίζει να ανέβεις στην κορυφή για να δεις την πανοραμική θέα βγάζοντας τις καλύτερες φωτογραφίες.

Αγορές στο Alster Arkaden. Είναι ένας μακρύς δρόμος περίπου 100 μέτρα και εκεί θα βρεις πολλά μαγαζιά για να αγοράσεις ότι θέλεις. Η μόδα του Αμβούργου είναι εξαιρετική και ολοένα κερδίζει έδαφος παγκοσμίως.

Ξενάγηση στην Πινακοθήκη Kunsthalle. Ακόμα και αν δεν είσαι «φίλος» της Τέχνης μια στάση στη συγκεκριμένη Πινακοθήκη αξίζει τον πολύτιμο χρόνο σου, καθώς περιλαμβάνει τις πιο εντυπωσιακές συλλογές τέχνης και εκθέσεις της χώρα. Εκεί μέσα φιλοξενούνται σύγχρονοι πίνακες, μεσαιωνικοί βωμοί και σπουδαία αριστουργήματα διάσημων καλλιτεχνών όπως Caspar David Friedrich, Edvard Munch κ.ά..

Αυτή η φανταστική πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας θα σε ενθουσιάσει, όμως φρόντισε να κλείσεις έγκαιρα αεροπορικά εισιτήρια ώστε να μην τα πληρώσεις πολύ ακριβά.