Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Συριακός Στρατός



Λουτρό αίματος στη Συρία - Πάνω από 100 νεκροί μέσα σε 48 ώρες από συγκρούσεις

Οι συγκρούσεις στη βορειοδυτική Συρία συνεχίζονται και μέσα σε διάστημα δύο ημερών περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες του συριακού στρατού και τζιχαντιστών όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την ανακατάληψη της Παλμύρας από το συριακό στρατό

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη της Παλμύρας με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.



Ο συριακός στρατός μόλις 1,5 χλμ από την Αλ Μπαμπ

Πολύ κοντά στην απελευθέρωση της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία βρίσκονται οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος Άσαντ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο στρατός της χώρας έχει κάνει σημαντική πρόοδο.



Απελευθερώθηκαν 183 χωριά που πολιορκούσαν τζιχαντιστές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του στρατού για την ανακατάληψη των τομέων που εξακολουθούν να διατηρεί στην κατοχή της η αντιπολίτευση στο Χαλέπι της Συρίας. Όπως όλα δείχνουν έχουν ενισχυθεί από μέλη του Ισλαμικού Κράτους.



Ο συριακός στρατός προελαύνει στην επαρχία Χάμα

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κι οι σύμμαχοί τους ανακατέλαβαν σήμερα αρκετές πόλεις και κοινότητες στην επαρχία Χάμα, απωθώντας τους αντάρτες που είχαν κατορθώσει να προελάσουν σημαντικά τις περασμένες εβδομάδες, όπως διαπιστώνουν παρατηρητές και μεταδίδουν τα φιλικά προς τη Δαμασκό μέσα ενημέρωσης.



Άσαντ: Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν σκόπιμα τον συριακό στρατό

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν σκόπιμα τον συριακό στρατό στην Ντέιρ Αλ Ζορ, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Associated Press.