Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Valentine's Day: Τι κάνεις όταν αντί για τον έρωτα, γιορτάζεις έναν χωρισμό!



Καρδούλες παντού, cafe και εστιατόρια φωτισμένα με λαμπιόνια και αρωματικά κεράκια, ρομαντική μουσική πλανιέται στον αέρα και ζευγαράκια περπατούν χεράκι και χεράκι στα πεζοδρόμια...

Όλα συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό... Όλα, εκτός από σένα που κάθεσαι οκλαδόν πάνω σε μια στοίβα από χαρτομάντιλα -ευτυχώς όχι ροζ- και αντί να τραγουδάς "Έρωτας, ο απόλυτος έρωτας", έχεις βάλει στο τέρμα το "Επέτειο χωρισμού εγώ γιορτάζω"!

Γιατί ναι, κυρίες και κύριοι, μπορεί οι περισσότεροι να γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά υπάρχουν και άλλοι που -κόντρα στο υπόλοιπο "ζουζουνιάρικο" κλίμα- έχουν επέτειο χωρισμού ή "πριν από λίγο χώρισαν, δεν έχουν που να πάνε"!

Τί να κάνουμε... Μέσα στη γενικότερη ατυχία σου που ο Mr. Perfect σου βγήκε Mr. Looser, είχες και τη γκαντεμιά να χωρίσεις πάνω στην πιο απαγορευμένη περίοδο. Αυτή που -θέλοντας και μη- όσοι είναι ζευγάρια πρέπει να φορέσουν το πιο όμορφο χαμόγελό τους, να ανταλλάξουν δωράκια και να βγουν στους δρόμους να διαλαλήσουν τον έρωτά τους... Και ουσιαστικά να "τρίψουν" στη μούρη σου την ευτυχία τους, διογκώνοντας τη δική σου απελπισία! Μην ανησυχείς... Μπορεί όλος ο υπόλοιπος κόσμος να είναι εναντίον σου, αλλά εμείς είμαστε πάντα κοντά σου! Και γι' αυτό σου έχουμε ετοιμάσει έναν... οδηγό επιβίωσης για να περάσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται τη δική σου "Break up Day"!

1. Μη βγεις με τις φίλες σου για φαγητό

Μην τυχόν κάνεις κανένα αστείο και κανονίσεις με τις φίλες σου να βγείτε για φαγητό -και καλά εμείς γιορτάζουμε καλύτερα μόνες... Τα εστιατόρια αυτή τη μέρα είναι πιο επικίνδυνα κι από παλιό ναρκοπέδιο, αφού εκτός από τον ανάλογο τριανταφυλλένιο στολισμό θα βλέπεις δεκάδες ερωτευμένα πιτσουνάκια να ταΐζουν τρυφερά ο ένας τον άλλο... Και πίστεψέ με, θα φύγεις από εκεί το λιγότερο με κατάθλιψη, καθώς το μόνο που θα έρχεται στο μυαλό σου θα είναι οι δικές σας εικόνες σε ανάλογη φάση και το ότι δεν είστε πια αγκαλιά.

2. Kλείσε ραδιόφωνα και youtube

Έχεις ξυπνήσει από το πρωί με άσχημο mood... Aν η πρώτη σου σκέψη είναι "να βάλω λίγη μουσική να ξεχαστώ", ούτε να το συζητάς! Όλοι οι σταθμοί θα παίζουν καψουροτράγουδα, υπενθυμίζοντάς σου τον έρωτα που... δεν έχεις! Κι αν μπεις στο youtube, δήθεν για να βάλεις κάτι άσχετο να ξεχαστείς, σίγουρα θα πέσεις στην παγίδα να ακούσεις το τραγούδι που του είχες αφιερώσει, το αγαπημένο του κομμάτι που σε έπαιρνε τηλέφωνο να το ακούσετε μαζί, το πρώτο μπλουζ που χορέψατε αγκαλιά και όλα τα άσματα που τον θυμίζουν και είχες ταυτίσει με την αγάπη σας! Αποτέλεσμα, να κλαις με τις ώρες πάνω από το λάπτοπ και να μετανιώνεις, όχι μόνο που το άνοιξες, αλλά ακόμη και που το αγόρασες!

3. Μην πιεις αλκοόλ

Αν νομίζεις πως βάζοντας ένα ποτάκι απλώς θα χαλαρώσεις, το πιο πιθανό είναι να σε βρουν στους Α.Α. Γιατί η μια βότκα θα φέρει την άλλη -κι ύστερα ένα ουισκάκι για αλλαγή- και θα καταλήξεις να πιεις ό,τι αλκοολούχο σου βρίσκεται στο σπίτι, μαζί και το μπουκάλι οινόπνευμα απ' το μπάνιο! Αν, λοιπόν, δε θέλεις να πιάσεις τρεκλίζοντας το τηλέφωνο, να πληκτρολογήσεις τον αριθμό του και να του φωνάζεις "σ'αγαπώ" και "μου λείπεις", μείνε μακριά από το αλκοόλ! Γιατί εκτός από hangover, την επόμενη μέρα θα χτυπάς το κεφάλι σου που ικανοποίησες τον εγωισμό του δείχνοντάς του πως ακόμη τον σκέφτεσαι, λέγοντας πράγματα που νηφάλια δεν υπήρχε περίπτωση να εκστομίσεις ποτέ!

4. Πέταξε ό,τι τον θυμίζει

Έλα, σ' εμάς μπορείς να το παραδεχτείς... Ακόμη έχεις καταχωνιασμένες τις φωτογραφίες που είστε αγκαλιά, το λούτρινο που σου πήρε στην πρώτη σας επέτειο που ήσασταν στα μέλια και το κολιέ που σου έκανε δώρο στη γιορτή σου. Κι έχεις περάσει πολλά βράδια σκαλίζοντάς τα και αναπολώντας τις όμορφες στιγμές... Σήμερα, λοιπόν, κάνε τη διαφορά -και την καρδιά σου πέτρα- μάζεψέ τα όλα και πέταξέ τα. Όσο κι αν σε πονάει, αν θέλεις να μην είσαι πια στα πατώματα αλλά να προχωρήσεις, πρέπει να απαλλαγείς από το παρελθόν και ό,τι σε κρατάει πίσω.

Τη μέρα λοιπόν που όλοι είναι χαρούμενοι και υμνούν τον έρωτα, ενώ εσύ πονάς για τη χαμένη σας αγάπη, μάζεψε όλη σου τη δύναμη, βάλε το αγαπημένο σου φόρεμα και κάνε το πιο λαμπερό σου μακιγιάζ και κανόνισε να βγεις με εκείνη την παρέα που πάντα σε έκανε να γελάς και είχες παραμελήσει για να είσαι μαζί του. Διασκέδασε, φλέρταρε και άσε τα παλιά στη θέση που πρέπει... στο χθες! Είναι φυσιολογικό να στενοχωριέσαι όταν συνειδητοποιείς ότι ένα κομμάτι από τη ζωή σου που είχες αγαπήσει έχει τελειώσει. Όμως, μην ξεχνάς πως, όπως λέει και ο ποιητής, η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα και τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα... Τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες σου, λοιπόν, δεν τις βίωσες ακόμα... και δεν πρόκειται για ένα ακόμη quote που θέλει να σου χρυσώσει το χάπι... Είναι η αλήθεια της ζωής που θα την αντιληφθείς όταν το επόμενο παραθυρόφυλλο που θα σπρώξεις θα σου φέρει την άνοιξη κι όταν το επόμενο τραίνο που θα μπεις θα είναι το σωστό και θα σε οδηγήσει εκεί ακριβώς όπου ονειρεύονται οι πιο κρυφοί πόθοι της ψυχής σου...