Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τι μπορείτε να πάρετε χωρίς τύψεις από το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας



Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει πάρει – ή δεν έχει μπει στον πειρασμό να πάρει – από το δωμάτιο ξενοδοχείο που έχει μείνει, ένα ή και περισσότερα… σουβενίρ.

Από τις μπατονέτες, μέχρι… τα στρώματα, τα φωτιστικά και τα χαλιά (έχουν συμβεί και τέτοια περιστατικά) κάποια είναι απλά αθώα και άλλα μέχρι και μηνύσιμα, αν επιχειρήσετε να τα πάρετε μαζί σας φεύγοντας.

Ο γενικός κανόνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, είναι ο εξής:  Ό,τι δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, τότε μπορεί να… απαλλοτριωθεί!

Τι μπορείτε να πάρετε ελεύθερα

Τα amenities του δωματίου, δηλαδή σαπουνάκια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, μπατονέτες και τις παντοφλίτσες. Οτιδήποτε δηλαδή αφορά την προσωπική σας υγιεινή και εφόσον ανοιχτεί θα πεταχτεί. 

Μάλιστα, τα ξενοδοχεία ουσιαστικά θέλουν οι πελάτες τους να τα παίρνουν μαζί τους ως σουβενίρ, καθώς θα θυμούνται το ξενοδοχείο όταν θα τα χρησιμοποιούν στο σπίτι τους.

Τις δωρεάν καραμέλες, σοκολατάκια ή οποιοδήποτε «καλωσόρισμα» που δεν καταναλώσατε κατά την άφιξή σας. Επίσης, φακελάκια καφέ και τσάι αν προσφέρεται  δωρεάν (complimentary) στο δωμάτια σας.

Τα είδη αλληλογραφίας με το λογότυπο του ξενοδοχείου. Μπλοκ, επιστολόχαρτα, φάκελοι – άντε και το στυλό – που θα βρείτε στο συρτάρι του κομοδίνου σας, μπορείτε να τα βάλετε φεύγοντας στην βαλίτσα σας.

Τι θεωρείται κλεψιά και απαγορεύεται να το πάρετε

Η πετσέτα, το νο1 πράγμα που εξαφανίζεται ως δια μαγείας από τα δωμάτια.
Μπουρνούζια, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια. Είναι ιδιοκτησία του ξενοδοχείου και ανήκουν στα είδη που επαναχρησιμοποιούνται.

Tο ίδιο ισχύει για τα σταχτοδοχέια, τα ποτήρια, τις κούπες, τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα, αν παραγγείλετε από το room service.

Τα ποτά, τα αναψυκτικά και τα σνακς από το μίνι μπαρ - αυτά δεν είναι «κέρασμα».

Φωτιστικά, πίνακες και μικροέπιπλα - επίσης ξένη ιδιοκτησία.