Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 -

Το τέλειο hack για να καθαρίσεις τη μούχλα από την κουρτίνα του μπάνιουΑναμφισβήτητα, η καθαριότητα και η υγιεινή στο μπάνιο μας είναι το α και το ω.

Ωστόσο, η ζεστή και υγρή ατμόσφαιρα στον χώρο αποτελεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη μικροβίων και παθογόνων μικροοργανισμών. Σίγουρα όλοι μας έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κατά καιρούς το πρόβλημα της μουχλιασμένης κουρτίνας.

Χωρίς να το σκεφτόμαστε πολύ, οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε απλώς να πετάμε και να αντικαθιστούμε την κουρτίνα του μπάνιου μας μας όταν αρχίζει να μουχλιζει.

 
 

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως είναι πραγματικά πολύ εύκολο να απαλλαγείτε από την μούχλα. Μάλιστα, δε θα χρειαστεί να προμηθευτείτε καν καθαριστικά προϊόντα -μπορείτε να κάνετε εύκολα τη δουλειά σας με υλικά που έχετε ήδη στα ντουλάπια σας.

Παρακάτω παρουσιάζουμε 3 tips για να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κουρτίνα σας και να την κάνετε να μοιάζει σαν καινούργια.

Μαγειρική σόδα

Βάλε την κουρτίνα μπάνιου στο πλυντήριο με δύο πετσέτες μπάνιου, στο ευαίσθητο πρόγραμμα. Πρόσθεσε μισή κούπα μαγειρική σόδα στο απορρυπαντικό σου κατά την πλύση και μισή κούπα ξίδι κατά το ξέπλυμα. Άπλωσέ την να στεγνώσει.

Χλωρίνη

Πρόσθεσε 1/2 κούπα χλωρίνη και 1/4 απορρυπαντικό, με τον ίδιο τρόπο. Βάλε την κουρτίνα στην πιο χαμηλή θερμοκρασία στο πλυντήριο για δέκα λεπτά και στη συνέχεια άπλωσέ την.

Ξίδι

Πρόσθεσε 1/2 κούπα απορρυπαντικό και 1/2 κούπα μαγειρική σόδα και πλύνε την σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μία κούπα ξίδι στο πρώτο ξέπλυμα. Βγάλε την και άπλωσέ την.